Около 50-тина членове на ГЕРБ-Благоевград дойдоха снощи на събранието на

...
Около 50-тина членове на ГЕРБ-Благоевград дойдоха снощи на събранието на
Коментари Харесай

Очаквано! Около 50-тина гербери дойдоха на следизборно събрание, поискаха оставките на Андрей Новаков и Д.Савеклиева, с обвинения за срива на ГЕРБ, но не ги получиха...

Около 50-тина членове на ГЕРБ-Благоевград пристигнаха нощес на събранието на партията, на което единици желаеха оставките на регионалния водач на партията Андрей Новаков и общинския лидер Даниела Савеклиева. Изненадващо афищираната декларация, с искане за оставка, която трябваше да бъде от подписана на място от голям брой членове на партията по този начин и не се появи, което удостоверява и нашето предсказване, че тази декларация е по скоро пиар и имиджов акт на съставителя и, в сравнение с мнение на огромна част от актива на ГЕРБ.

На събранието не участва острия критикар на Новаков и Савеклиева, някогашният консултант Кирил Илиев, който в пост във Facebook преди време, назова изборният резултат разгром, разгроми с думи управлението, само че не пристигна на събранието, с цел да поддържа съпартийците си, поискали оставката им, и да се изправи " очи в очи " с тези, които подлага на критика.

Казват, че Кирил Илиев даже се готвел да напусне локалната конструкция на партията и да стане част от софийска конструкция на Политическа партия ГЕРБ. Името му е измежду спряганите като претендент за омбудсман на Благоевград, което изяснява до известна степен и неговата следизборна ФБ интензивност.

Илиев е измежду герберите, които имат по няколко мандата като общински съветници, само че осъществили слаб преференциален резултат по време на местнитеизбори. Резултат, който ги изхвърли отвън борда на локалната власт.

Събранието нощес, на което не бяха позволени публицисти, е протекло бурно, герберите са признали грешките си в акцията, оставки са поискани, само че не са получени, а отговорът на регионалния водач Новаков по тематиката е, че той е назначен от Б. Борисов и единствен Борисовможе да му я изиска. По отношение на изборния резултат Новаков разяснява, че той и доста хора към него са дали своят вот за партийния претендент Илко Стоянов. " Онези,които не са- да тежи на тяхната съвест ".

На финала Новаков е произнесъл тирада на обединяването, убеждавайки своите, че ГЕРБ продължава да бъде ударната мощ, стабилната партия, с водеща роля в публичния и политически живот на региона.

Това, което се случи на събранието нощес, малцината присъстващи, неналичието на декларацията, публикувана до медиите без подписи, удостоверява мнението, че герберите в регионалния център са вяли и апатични към партийния живот, държание, което беше показано ипо време на изборите.

Това изцяло държание изяснява и срутва в изборните резултати. Не отхвърляме виновността на управлението, което не съумя да овладее структурата,допускайки обособени нейни членове да я дестабилизират, допускайки персоналните ползи да надделеят над партийните, допускайки дребни ежби, крамоли и кавги даразклащат устоите на първата през годините политическа мощ.

Днес ГЕРБ Благоевград претърпява същински катарзис исе нуждае от здрава ръка иосновен ремонт, от младихора и нови членове, които да внесат силата, с която сме виждали да се работи в Политическа партия ГЕРБ.

Уморените от партийна интензивност трябвада бъдат освободени-спешно! Нужно е да бъдат реабилитиранионези- идеалисти, които сътвориха ГЕРБ и се отхвърлиха от него, заглушени от мощните викове на псевдоактивисти.

Кой, по какъв начин и какъв брой е работил за ГЕРБ се видя в изборния резултат. Политическа партия ГЕРБ- Благоевград стана четвърта мощ в локалния парламент, изпреварена от партии и сдружения с къса политическа история. Това са обстоятелствата, пред които и най-големите критици би трябвало да замълчат . Новаков и Савеклиева може и да се отдръпват от ръководството, само че не е тяхна виновността за това, че емблематични лица от партията, били в локалната власт, не съумяха да съберат нужния брой преференции, като знак за утвърждение на тяхната персонална политическа интензивност и работа в интерес на Благоевград.

Иво Колев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР