Около 50 на сто от работещите във фитнес центровете са

...
Около 50 на сто от работещите във фитнес центровете са
Коментари Харесай

И фитнесите се готвят за протест, ако държавата не им помогне

Около 50 на 100 от работещите във фитнес центровете са съкратени, не повече от 25-30% са визитите на фитнес залите спрямо миналогодишния интервал. Това заяви пред БНР Петър Ангелов, ръководител на Българската асоциация за здраве и фитнес. Около 50 хиляди са заетите във фитнес промишлеността, означи той.

Фитнес залите бяха отворени преди две седмици. Браншът се счита за един от най-силно засегнатите от ограничаващите ограничения. „ Тъй като ние нямахме даже теоретична опция за доходи . Разходите в огромна степен останаха. Наемодателите не демонстрират никакво схващане и изпращат фактури през времето на затварянето ", описа Ангелов.

След отварянето ситуацията се утежнява финансово, тъй като 30% визити не значат 30% доходи , посочи той и изясни: „ Защото множеството от хората са предплатили картите си и просто си ги употребяват. “

Загубите за интервала на затварянето досега се пресмятат почти на 20 милиона лв. . „ В нашата промишленост облагата изобщо не е толкоз огромна, че да може да компенсира такива загуби. Смея да настоявам, че в близката една година, дори повече, няма да се върнем на старите равнища, които бяха преди затварянето. Много от бизнесите, които са дребни бизнеси, няма да оцелеят . Няма по какъв начин да издържи бизнесът да си заплаща заемите, разноски в цялостен размер и доходи 30% “, акцентира Петър Ангелов.

От Българската асоциация за здраве и фитнес упорстват за среща с премиера и други институции. „ Ако не получим държавна безплатна помощ, огромна част са застрашени. Вече има информация за банкрутирали бизнеси “, добави Ангелов. Едно от настояванията е да се понижи Данък добавена стойност от 20 на 9%. Това искане е входирано при спортния министър доста преди да се чуе и да се приказва за настояването на ресторантьорския отрасъл , разясни той.

Ако настояванията на фитнес промишлеността не бъдат чути, ще има митинги, безапелационен е Петър Ангелов. „ Ние сме изправени до стената и нямаме накъде да отстъпваме “, разяснява той.

„ Ролята на нашия отрасъл за възобновяване на здравето на нацията е доста по-различна от всички други сектори. Нашият артикул е ориентиран към здравето – освен физическото, а и психическото здраве. От нашата промишленост се възползват може би над половин милион хора. Фитнесът не значи единствено повдигане на тежести “, заключи Петър Ангелов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР