Около 4000 зрители в зала Колодрума в Пловдив подкрепяха и

...
Около 4000 зрители в зала Колодрума в Пловдив подкрепяха и
Коментари Харесай

Марица порази и Кан

Около 4000 фенове в зала " Колодрума " в Пловдив подкрепяха и приветстваха Марица при втората поредна победа на отбора в Група Е в Шампионската лига. Този път със мощната си игра пловдивчанки съкрушиха френския отличник РК Кан с 3:1 гейма (17:25, 25:18, 25:12, 25:21) в предпоследния си пети мач в групата и резервираха действителни шансове за продължение в елиминациите в най-престижния клубен евротурнир.
Първият гейм бе равносилен до 8:8, след което с по-концентрирана игра на всички детайли гостенките поеха надзор върху резултата и с 6 точки в офанзива от украинката Надя Кодола стигнаха до безапелационното 25:17. Във втората част нещата се обърнаха. Христина Русева-Вучкова поведе маричанки с отлична игра на сервис, обсада и в нахлуване, до момента в който Жана Тодорова продължи да свети в отбрана и на посрещане, солидно подкрепяни и от останалите на терена. Момичетата на Иван Петков постановиха превъзходство, дръпнаха напред в резултата и с ас на Вучкова затвориха гейма при 25:18. Марица влезе още по-мощно в третия гейм и не остави никакви шансове на противника. На високо равнище беше блокадата, офанзивата, изключително с центровете, продължи да носи доста точки, а феноменалната Жана Тодорова даваше скъпия си принос и в двете етапи на играта. Разгромното 25:12 още веднъж бе завършено с ас, този път на Лора Китипова. Четвъртата част беше по-равностойна, като първоначално българските шампионки поддържаха лек превес с доста многообразие в офанзива, което обезпечи разпределителката Китипова, само че към средата на гейма Кан съумя да излезе с точка напред. След 13:14 обаче последва мощна серия от 6 следващи точки за Марица, по време на която Вучкова взриви трибуните с 3 следващи аса и на процедура отхвърли съперника. Победното 25:21 още веднъж направи националката с мощна офанзива през центъра.
Топреализатор на мача стана сенегалката Фату Диук със 17 точки за френския отбор, следвана от съотборничката си - италианката Аманда Конео, с 16. Най-резултатни за победителките с по 15 точки бяха Христина Русева-Вучкова (5 аса, 2 блокади, 80% успеваемост в атака) и Емилия Димитрова (3 блокади). С толкоз се регистрира и Надя Кодола за Кан, а младата Александра Миланова записа 14 за Марица.
С този триумф българските шампионки излязоха на второ място във краткотрайното класиране в Група Е, с 2 победи и 7 точки. РК Кан резервира първата си позиция с 3 победи и 9 точки. В другия мач от кръга на следващия ден Уралочка-НТМК (Екатеринбург) посреща другия съветски отбор Динамо (Москва) от 16:00 бълг. време. Преди този конфликт и двата тима имат по 2 победи и 2 загуби в актива си.
В последния кръг на 18 февруари от 18.30 ч. Марица посреща Уралочка-НТМК.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР