Около 400 затворници избягаха вчера след бунт в затвор в

...
Около 400 затворници избягаха вчера след бунт в затвор в
Коментари Харесай

Около 400 затворници избягаха след бунт в затвор в Триполи

Около 400 пандизчии избягаха през вчерашния ден след протест в затвор в южно предградие на либийската столица Триполи, където от седмица се водят кръвопролитни боеве, съобщи Франс прес, като се базира на правосъдната полиция.

" Задържаните разрушиха вратите и излязоха след вълнения и протест ", подбудени от боевете сред съперничещи милиции покрай пандиза Айн Зара ", заяви полицията, представена от Българска телеграфна агенция. Надзирателите позволили това да се случи, с цел да пощадят живота на пандизчиите.

От понеделник съперничещи въоръжени групи се бият с тежки оръжия в южното предградие на Триполи. В тях бяха убити минимум 40 и ранени над 100 души, множеството цивилни. Подкрепяното от Организация на обединените нации държавно управление в Триполи разгласи изключително състояние в столицата поради сериозността на ситуацията, припомня Ройтерс.

Т.нар. Либийска национална войска под командването на маршал Халифа Хафтар съобщи, че е подготвена да се намеси в столицата Триполи, обхваната от боеве и да вкара ред там, съобщи ТАСС, като цитира източник от армията в източния град Бенгази.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР