Около 36 души са били убити в източната част на

...
Около 36 души са били убити в източната част на
Коментари Харесай

36 убити при касапница в Конго

Около 36 души са били убити в източната част на Конго в региона на град Бени, заяви БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес. Преди това админът на района Донат Кибвана заяви, че през последните 24 часа „ 14 тела са открити посечени, а един свещеник е погубен при настрана нахлуване ”. Двама души с фрактури на черепа, породени от мачете, са признати в болничното заведение в Ойча за интервенция. Основното нахлуване се е случило в Манзинг, село на 20 километра северозападно от Ойча.

Всичко това е разследване от нарастващ от няколко месеца спор. Според лист, формиран от организация на гражданското общество, проследяваща сигурността в региона, край Бени към този момент са убити 265 души, откогато армията стартира на 30 октомври акция против въоръжената група Съюзни демократични сили (АДС). Местните убийства наподобява са тактичност на АДС за заплашване на популацията, настояват коментатори. Групировката е прекъснала интервенция за ограничение на огнище на Ебола в провинция Северно Киву.

Последното кръвопролитие е на запад от нормалната зона на деяние на AДС, която е по-близо до границата с Уганда. AДС е бунтовническа група в Уганда, която се опълчва на президента на страната Йовери Мусевени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР