Около 350-400 учители от София вече са изследвани за антитела

...
Около 350-400 учители от София вече са изследвани за антитела
Коментари Харесай

400 столични учители в рискова възраст са изследвани за антитела


Около 350-400 учители от София към този момент са изследвани за антитела на ковид, заяви шефът на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев.

Той посочи, че общо за столицата се възнамерява до края на месец октомври скринингът да обхване сред 5 и 7 000 учители в рискова възраст, написа Дарикнюз.

" Фокусираме се върху хората с хронични болести, в сериозна възраст към 60 и над 60 години, с хронични болести или подозрение за прекарана COVID-инфекция ", разяснява доктор Пенчев.

По думите му за случаите в учебно заведение преценката ще бъде на специалистите дали да бъде изработен тест за ковид, на какъв брой хора и по какъв начин да бъде приложена карантината.

В отговор на въпроса за неносенето на маски от депутати в пленарната зала, шефът на РЗИ-София съобщи, че те не са освободени от това обвързване: " Пленарната зала е въпрос, на който ние сме отговорирли веднъж. Имаше издадени актове и постановления преди месец и половина. Не е издадена нарочна заповед, която да освобождава депутатите от носене на маски в закрити пространства ", отсече шефът на РЗИ-София.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР