Около 300 са вече настанените в курорта Албена“ украински граждани,

...
Около 300 са вече настанените в курорта Албена“ украински граждани,
Коментари Харесай

Около 300 са настанените в „Албена“ украински бежанци

Около 300 са към този момент настанените в курорта „ Албена “ украински жители, бягащи от войната. Повечето от тях са майки с деца и възрастни дами. На този стадий във ваканционното населено място отворените за тях хотели са два, заради запълване на техния потенциал ще бъде отворен и още един хотел.

На този стадий настаняването на украинските жители се прави в хотелите „ Компас “, който към този момент е със напълнен потенциал, и „ Панорама “.

Предстои отварянето и на хотел „ Арабела “. Създадени са всички условия за умерено и пълноценно престояване, твърдят от курортния комплекс. 

За децата са обособени кътове за игра, както и свободен интернет достъп за осъществяване на онлайн образование, където това е належащо. Вече са осъществени и няколко безвъзмездни еднодневни екскурзии до близки забележителности.

Съвместно с държавните управляващи до момента са осъществени общо 8 прехвърлянето до Албена на бежанци, идващи на ЖП гарата във Варна. Създадена е и взаимна организация с други хотели в района за регистрация на бежанците в системата на Министерство на вътрешните работи. 

Комплексът остава в подготвеност за посрещане и подкрепяне на още хора от Украйна, изпаднали в потребност. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР