Около 300 работници на Автомагистрали - Черно море протестираха пред

...
Около 300 работници на Автомагистрали - Черно море протестираха пред
Коментари Харесай

Неуспешен щурм на пътни строители в МРРБ, дават им парите до 5 дни

Около 300 служащи на " Автомагистрали - Черно море " стачкуваха пред Министерството на районното развиване и благоустройството , блокирайки централната улица " Св. Св. Кирил и Методий " в столицата за към 3 часа. Причината - неизплатени близо 37 милиона лв. от страна на страната към частната компания.

Изпълнили сме нашите договорни отговорности по ремонта на правата на Автомагистрала " Тракия ", а не желаеме пари напред , като главен мотив акцентираха протестиращите.

" В рамките на най-много на 5 работни дни ще осигурим заплатите ви ", увери протестиращите слезлият при тях заместител районен министър Валентин Граматиков.

Това обаче, сподели още той, е краткосрочното решение. А задачата - най-малко хората да вземат полагащите им се пари. Но увери, че страната прави всичко допустимо, с цел да изплати дължимите пари на съответната компания . Но и освен на нея.

" Няма да упреквам който и да било. Само ще ви кажа, че такова ни е наследството, търсим решения ", отговори на въпрос на News.bg зам.-министър Граматиков. И добави - освен към Автомагистрала " Черно море " има неизплатени отговорности, оставени в завещание. " Не са 36 милиона. Става дума за няколко пъти по 36 милиона. "

Протестиращите обаче не бяха задоволени от пожелателното желание от страна на министерството заплатите им да бъдат изплатени в границите на 5 дни.

" Не сме задоволени, до момента в който няма превод по съответните сметки. Слушаме сходни обещания от 4 месеца. Вече не имаме вяра - парен каша духа ", сподели Тодор Капитанов, синдикалният представител на протестиращите от КНСБ. И добави - служащите не са получавали нито лев от над 2 месеца.

Припомняме, през юли поради неизплатени суми за Автомагистрала " Тракия ".
 Работници с ултиматум да се изплатят парите на работодателя им „ Автомагистрали Черно море “
Работници с ултиматум да се изплатят парите на работодателя им „ Автомагистрали Черно море “

Пътни строители излизат на митинг с искане страната да им заплати 36 млн. лв.

През, тъй като от страната не са се издължили към тях.

Общо 3,7 милиарда са, само че от финансовото ведомство признават единствено въпросните 1,3 милиарда. Останалите.

Н който й бе предоставен от депутатите от 44-то Народното събрание. В отчета се установяват съществени нарушавания и заобикаляне на закона за публичните поръчки посредством непосредствено възлагане от страна на страната на компания, която не разполага с потенциала да извърши дейностите по поръчките. Автомагстрали " е превъзлагала на други сътрудници тези планове. Едновременно с това от Министерство на регионалното развитие излязоха с информация, че на сдружения са давани задатъци по планове, за които даже не е имало направен механически план и като образец дадоха свлачищата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР