Около 300 кораба са получили разрешение от Съвместния координационен център

...
Около 300 кораба са получили разрешение от Съвместния координационен център
Коментари Харесай

Повече от 3 милиона т храни са изнесени от Украйна

Около 300 кораба са получили позволение от Съвместния координационен център (СКЦ) да се движат по време на интервенцията на Черноморската самодейност за зърно, оповестяват от Организация на обединените нации.
 Украйна усилва износа на зърно с 20-30% всеки месец
Украйна усилва износа на зърно с 20-30% всеки месец

Страната през август е изнесла съвсем 4,6 милиона тона зърно

" Към 14 септември общият тонаж на зърно и други хранителни артикули, изнесени от три украински пристанища, е 3 060 110 тона. Общо все още е позволено придвижване на 297 кораба - 161 идват в украинските пристанища и 136 ги напущат ", сподели още се споделя в известието.

Освен това девет кораба с храна възнамеряват да изоставен украинските пристанища на 15 септември. От Организация на обединените нации прецизираха, че корабът Astra Centaurus (55 хиляди тона пшеница) е изпратен в Испания, Norah (30 хиляди тона рапица) - в Белгия, Valerio (26 хиляди тона царевица) - в Турция. Сухотоварният транспортен съд Derg (9,6 хиляди тона слънчогледово масло) ще отиде в Холандия, а Maher (7,8 хиляди тона пшеница) - в Тунис.

Освен това корабът Octopus ще достави 6,5 хиляди тона царевица за Румъния, а Lara S - 5750 тона слънчогледово олио за Италия.

Сухите товарни кораби Eider S (50 855 тона царевица) и KAN 2 (11 000 тона царевица и 2 982 тона ечемик) преди този момент отложиха отплаването си от украинските пристанища и възнамеряват да отплават за Испания и Либия също в четвъртък.
 Франция и Румъния улесняват износа на зърно от Украйна
Франция и Румъния улесняват износа на зърно от Украйна

Ще се търсят сухоземни, речни и морски пътища за украинското зърно

На 22 юли в Истанбул с присъединяване на Организация на обединените нации, Русия, Турция и Украйна бяха подписани два документа за основаване на кулоар за експорт на зърно от три украински пристанища - Черноморск, Одеса и Южни.

На 23 юли единствено часове след подписването на съглашението в Турция, което доста наблюдаващи оцениха като предизвестие от Москва, че от нея зависи осъществяването на това съглашение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР