Около 30 души, обединени в Тимуровските команди, са готови да

...
Около 30 души, обединени в Тимуровските команди, са готови да
Коментари Харесай

Тимуровските команди готови да помагат на нуждаещи се

Около 30 души, обединени в " Тимуровските команди ", са подготвени да оказват помощ на нуждаещи се. Това разгласи водачът на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия в София и общински консултант в СОС Петко Димитров в радиоинтервю. Групите са позиционирани в другите краища на столицата. Идеята е да се помогне на възрастните, болните и самотните хора и е надалеч от каквито и да било политически намерения и подбуди, посочи Димитров. Той акцентира, че нуждаещите се от поддръжка могат да се обръщат към тях за извършване на покупки на артикули от първа нужда, медикаменти или заплащане на сметки.

Димитров изясни, че за участниците в групите са обезпечени нужните защитни материали. От Столичната община, която поддържа самодейността на младежите, са обезпечени за доброволците маски с висока степен на отбрана, защитни очила, дезинфектанти и ръкавици.

Реално " Тимуровските команди " започнаха своята активност през вчерашния ден, само че към този момент са получили поръчки да занесат артикули на няколко адреса на възрастни хора, които са подадени от районните структури на Младежкото обединяване. Димитров е безапелационен, че участниците в " Тимуровските команди " са подготвени да спомагат и на обществения патронаж към Столичната община.

" Солидарността и отговорността са извънредно значими в този миг. Призовавам хората да си останат у дома, да запазят успокоение и да извършват наредбите на управляващите. Сигурен съм, че ще се оправим с това предизвикателство и ще бъдем още по-обединени и мощни, откакто премине всичко това ", счита Димитров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР