Около 30 000 души излязоха през уикенда по улиците на

...
Около 30 000 души излязоха през уикенда по улиците на
Коментари Харесай

В Мадрид: 30 000 срещу промени в здравеопазването

Около 30 000 души излязоха през уикенда по улиците на Мадрид на митинг против приватизацията и съкращенията в публичното опазване на здравето на самостоятелния район. Демонстрацията им съответства с безсрочната стачка на лекарите и педиатрите в столицата.
Протестиращите желаеха по-малко съкращения и по-голямо финансиране, което от месеци е блокирано от спора сред синдикатите и районното държавно управление. С лозунги " По-малко речи и повече запаси ", " Здравето не се продава, здравето се пази " те демонстрираха сериозното си отношение към Министерството на здравеопазването и районния министър председател Изабел Диас Аюсо. Някои намерено я приканиха да подаде оставката.
Заигравайки с последната ария на Шакира и аржентинския диджей Бизарап, Алехандра Хасинто от крайнолявата " Унидас Подемос " съобщи, че районът на Мадрид е " най-богатият в цяла Европа " и заслужава опазване на здравето на равнището на " Ферари ", а министър председателят Аюсо им предлага " Туинго " (модел на Рено - б.р.).
Недоволните са уверени, че Аюсо цели да наложи " бизнес " проект, съгласно който хората, искащи положително опазване на здравето, би трябвало " да заплащат за него ".
През двата почивни дни демонстрации против локалните управляващи и неналичието на фрагменти и финанси в публичната здравна система се организираха в още няколко самостоятелни района на страната. Опасенията на стачкуващите са, че в разгара на сезона на грипа и респираторните болести, когато лечебните заведения са претъпкани, няма задоволително личен състав.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР