Около 2500 мъже месечно се грижат за своите бебета, след

...
Около 2500 мъже месечно се грижат за своите бебета, след
Коментари Харесай

Близо 2500 мъже са в отпуск по бащинство

Около 2500 мъже месечно се грижат за своите бебета, откакто поемат отпуска по майчинство от своите дами, което е допустимо след шестия месец от раждането на детето.

Цифрата е oсреднена от данните на Националния застрахователен институт за изплатените компенсации за бременност и раждане през първите шест месеца на тази година. Статистиката демонстрира по-малък брой на мъжете, които се съгласяват да употребяват втората година от майчинството - приблизително 585 татковци на месец са получавали компенсацията за развъждане на малко дете през този шестмесечен интервал. И при двата типа компенсации най-вече са изплатени в област София-град, а минимум - в област Видин.

Над 353 хиляди компенсации за първата година от раждането на детето са изплатени у нас през първите шест месеца на годината. Това значи, че приблизително към 59 хиляди майки и татковци са получавали друга сума, равняваща се на 90 % от осигурителния им приход, а по данни на Национален осигурителен институт междинната сума на обезщетение за този интервал е била 510 лв..

От мъжете, които са поели отпуска по майчинство след шестия месец от раждането на детето, най-вече са в София - приблизително по 1000 татковци на месец, а минимум са в област Видин - приблизително към 4-ма татковци. За същия шестмесечен интервал обезщетение за развъждане на малко дете в размер на 340 лв., което се отпуска през втората година от майчинството, са получавали приблизително 43 хиляди души на месец. Най-много компенсации на татковци са изплатени още веднъж в София - приблизително по 194 на месец, а минимален е броят на изплатените суми в област Силистра - към 3 на месец или общо 17.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР