Около 20 млн. лв. струва уличното осветление на София, съобщи

...
Около 20 млн. лв. струва уличното осветление на София, съобщи
Коментари Харесай

20 млн. лв струва уличното осветление на София за 2018 г.

Около 20 млн. лева коства уличното осветяване на София, заяви столичният зам.-кмет Евгени Крусев. От тях 8 млн.лв. са вложени в модернизиране и създаване на улично осветяване. 5 млн.лв. са за абонамент по огромните булеварди, който съставлява поддръжка от страна на компании. Около 7 млн.лв. пък отиват за електрическа енергия.  37410010_2159909010703107_6908937156018831360_n

100 стълба са заменени от началото на годината. 1000 осветителни тела са смененени с лед тела, като задачата за 2018 година е към 300 хиляди спестени мегават/часа сила, което са спестени 80 хил.лв. годишно. Икономисаната сума ще отиде за построяването на осветшение там, където няма.

В момента се възобновява улично осветяване на „Симеоновско шосе“, където Крусев ревизира монтажните действия. Не всички стълбове се подменят, а единствено рисковите и удраните при произшествия. Подмени се вършат и по бул. „Христофор Колумб“, по публично значими планове като градинки или пространства пред учебни заведения и здравни заведения. Предстои работа по уличното осветяване към 25 поликлиника в „Младост“. Най-големият обект, където ще се работи по уличното осветяване е надлеза „Надежда“. Там осветлението не е подменяно от градежа на надлеза. Това лято там ще бъдат сложени 27 стълба и лед осветяване.

За плануваните сходни действия в „Люлин“ общината влага половин милион лв.. Ще се работи по бул. „Джавахарлал Неру“, ул.“Захари Стоянов“, ул. „Луи Пастьор“.

Сменено е осветлението на бул. „Възкресение“ в кв.“Красна поляна“, ще бъде заменено по бул. „Константин Величков“. В момента по бул. „К. Величков“ се строи първото в София скоростно трасе, където ще се движат и трамваи и рейсове. Двата типа превоз ще имат общи спирки. Направен е първият перон.

Днес завърши ремонтът на бул. „Тодор Каблешков“ и стартира този на бул. „Монтевидео“ сред ул. „Боряна“ и бул.“Н. Петков“. Според графика на строителството на метростанцията на бул. „Монтевидео“ ще бъде приключен и секторът към ул. 763. Цената на бул.“Монтевидео“ е 8 млн.лв., а за спомематите два етапа-
1 млн. лева

В понеделник стартира и ремонт на бул. „Левски“. В взаимозависимост от метеорологичните условия или последния уикенд на юли, или първият на август, булевардът ще бъде изцяло затворен от ул.“Граф Игнатиев“ до Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“. Там за 16 часа ще се поставя асфалт.

В края на месеца ще завърши ремонтът на ул.“Солунска“ сред бул. „Витоша“ и ул. „Христо Белчев“.

„Топлофикация“ пък възнамерява да сложи колектор на ул. „Оборище“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР