Около 20 български граждани все още се намират на територията

...
Около 20 български граждани все още се намират на територията
Коментари Харесай

Около 20 българи все още са в Газа

Около 20 български жители към момента се намират на територията на Ивицата Газа. Семействата са заклещени във военния спор и могат да изоставен само посредством филантропичен кулоар през Египет.

От 2 дни с българските жители на територията на Ивицата Газа не може да се реализира контакт, споделя Хайри Хамдан, който приказва всекидневно с палестинските си другари и близки в региона. Били са пoсъветвани да запазят безмълвие, предава.



" Най-вече в бранш Газа бяха предизвестени да не приказват и идната стъпка е ампутиране на интернета и към този момент е реалност ". заяви Хайри Хамдан. По думите му зад прекъсването на интернет връзката стои Израел.

Все още не е ясно какъв брой тъкмо какъв брой са българите, които желаят да изоставен Ивицата Газа.

" Бройката доста мъчно може да се дефинира, само че считам, че са сред 15-20 души. Мога да кажа, че те не упорстват да изоставен, единствено в случай че се случи и напускането на други жители, в това число Съединени американски щати, като това ще е филантропичен кулоар ", разяснява Хамдан.

Към момента текат договаряния за съдействие сред Египет, " Хамас " и Съединени американски щати. Близките на българите се надяват държавното управление и външно министерство да влязат в договаряния с интернационалните филантропични организации, с цел да се обезпечи кулоар за излаз от Газа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР