Около 20 000 специалисти се търсят в аутсорсинг индустрията. Това

...
Около 20 000 специалисти се търсят в аутсорсинг индустрията. Това
Коментари Харесай

В аутсорсинг сектора у нас се търсят 20 000 служители

Около 20 000 експерти се търсят в аутсорсинг промишлеността. Това оповестиха от Българската аутсорсинг асоциация. Освен владеенето на няколко езика претендентите за този бранш към този момент би трябвало да имат и характерни умения и познания.

Аутсорсинг промишлеността образува 3,6% от стопанската система ни и по информация от 2016 година в нея работят към 47 800 души. Според Пламен Цеков от Българската аутсорсинг асоциация браншът изпитва към този момент недостиг на квалифицирани експерти.

" Отварят се от ден на ден профилирани центрове, да вземем за пример аутсорсинг изнесени услуги по ръководство на човешки запаси. T.e. офис в България ръководи човешките запаси на огромна интернационална компания в целия свят или в Европа. Или финансов и счетоводен аутсорсинг, отново огромни интернационалните конгломерати, които желаят да концентрират този център на знание на едно място. Тук към този момент приказваме за композиция от непознати езици плюс бизнес знания ", изясни той.

От асоциацията настояват, че няма разлика в заплащането сред българи и чужденци, само че отхвърлиха да назоват какви заплати взимат хората в сектора. Пламен Цеков въпреки всичко посочи, че заплащането е високо.

Около 80% от аутсорсинг фирмите са разположени в София. Очакванията са този бранш да се разраства и да доближи 4,2% от брутния вътрешен артикул.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР