Около 1000 души са участвали вчера в протест срещу рестрикциите

...
Около 1000 души са участвали вчера в протест срещу рестрикциите
Коментари Харесай

Протест срещу ограниченията заради коронавируса в Белгия

Около 1000 души са взели участие през вчерашния ден в митинг против рестрикциите поради ковид в град Лиеж, Източна Белгия, съобщи Агенция Франс Прес.

Демонстрацията, ориентирана основно срещу носенето на маски, протече под формата на денс празненство край дребна естрада, на която диджей подбираше музиката. Повечето участници не носеха маска, а в един миг се подредиха, хванати един за различен, образувайки „ влакче “, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Разбирам, че някои се опасяват, само че от психическа позиция е доста по-спешно да сме тук, в сравнение с да стоим затворен по домовете си, сподели присъединила се в проявата студентка.

Според нея проведените няколко сходни юношески събирания в публичния парк в града демонстрират, че там няма увеличение на случаите на ковид.

Аз съм срещу маските, би трябвало да сме свободни, съобщи друга участничка.

В събота Белгия навлезе в нов стадий, на по-строги ограничавания, предвиждащи визитите в магазини за артикули, които не са от първа нужда, да стават единствено с предварителна спогодба, като този режим ще трае един месец.

На фона на бързото разпространяване на английския вид на вируса учебните заведения и университетите ще останат затворени, като се удължава великденската почивка. Мярката ще продължи до 19 април - три седмици, а не две, както беше планувано в началото.

„ Сега в действителност сме в нова пандемия, вирусът стана доста по-заразен, предава се доста по-лесно “, съобщи нощес по публичната телевизия белгийският министър председател Александер де Кро. „ Виждаме доста повече младежи в лечебните заведения, би трябвало да спрем тази трета вълна “, добави той.

По публични данни броят на пациентите с ковид в интензивните отделения на лечебните заведения (над 700 по данни от вчера) се е удвоил за месец.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР