Около 100 социалисти от Варна и областта напускат БСП. Те

...
Около 100 социалисти от Варна и областта напускат БСП. Те
Коментари Харесай

Около 100 социалисти от Варна напускат БСП

Около 100 социалисти от Варна и региона напущат Българска социалистическа партия. Те са показали претекстовете си в писмо, представено от БНР. Има напуснали и цели организации, както и кметове и общински съветници, които ще останат на постовете си като самостоятелни.

Отцепниците подлагат на критика управлението на партията за неспазване устава, неправилна управническа, кадрова и изборна политика, натрапен авторитаризъм, липса на диалогичност, либералност и бистрота, прекаленост в дейностите по отношение на партийни членове, гонене на неуместните с всевъзможни средства, предприемане на ограничения за партийно влияние, в това число и изключвания от Българска социалистическа партия.

Подалите заявление за овакантяване са дали и съответни образци: " Противоуставното осъществяване на избора на Областен съвет на Българска социалистическа партия през октомври 2020г, без кворум и без извършени наложително предхождащи го конференции за лъчение на делегати, респ. членове, разглеждане на подадена тъжба против което няма към този момент близо 5 месеца; в записаната листа на претенденти за народни представители липсват потвърдили се лица с социална поддръжка и потвърден професионализъм, макар огромния им брой номинации; демонстрираната бездейност и липса на поддръжка от страна на партията по отношение на сегашния депутат от Българска социалистическа партия доктор Десислав Тасков, който близо месец беше доброволец и се бореше за живота на тежко болните пациенти от Ковид при липса на медициински личен състав и при засилени графици на наряди в най-пострадалия регион на България ".

Заявления за преустановяване на участието са подали и редови социалисти от общините и от градските региони на Варна, цели съществени партийни организации напущат в регион " Младост " и " Одесос ", а организацията в с. Синдел е прекратила участието си още през януари. Кметът на Синдел също напуща, както и този на с.Близнаци. Сред отцепниците е и Мария Тодорова, която е втори мандат общински консултант на Варна.

Все още от централата на Българска социалистическа партия не са коментирали решението толкоз социалисти да изоставен партията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР