Около 100 нелегални мигранти пристигнаха в Кипър с три лодки

...
Около 100 нелегални мигранти пристигнаха в Кипър с три лодки
Коментари Харесай

Само за денонощие: Близо 100 бежанци от Сирия и Афганистан пристигнаха в Кипър

Около 100 незаконни мигранти дойдоха в Кипър с три лодки единствено за последното денонощие. Страната е изправена пред съществени проблеми за ръководство на миграцията поради възходящите потоци идващи.

Две дървени лодки бяха открити и арестувани от кипърската пристанищна и морска полиция на югоизточния бряг на острова, в региона на Агия Напа, в неделя късно следобяд. Те са превозвали общо 62 противозаконни мигранти, от които 45 мъже, 6 дами и 11 деца.

Още една лодка дойде рано тази заран в региона на Пафос на западния бряг, за която се допуска, че е тръгнала от Анталия. На борда ѝ е имало 30 мъже от Сирия на възраст от 17 до 40 години.

Петима души на възраст сред 19 и 38 години са задържани със правосъдни заповеди като обвинени за трафик на хора. Те са управлявали двете лодки, пристигнали в неделя. Всички мигранти са трансферирани в приемния бежански център край Никозия.

Центърът към този момент не може да отговори на потребностите за първи банкет на мигранти, съобщи предходната седмица вътрешният министър Никос Нурис. Той още веднъж сигнализира, че при потенциал от 1000 души в него са настанени над 2500 души, оповестява БНР.

През първите четири месеца на тази година в Кипър са влезнали над 7000 незаконни мигранти, сочат данни на вътрешното министерство.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР