Около 100 души са били поканени на градинско парти на

...
Около 100 души са били поканени на градинско парти на
Коментари Харесай

Стотина души са били поканени на парти на Даунинг стрийт по време на локдаун

Около 100 души са били поканени на градинско празненство на Даунинг стрийт  по време на първия локдаун във Англия, оповестиха английски медии.  

Свидетели са декларирали пред Би Би Си, че министър председателят Борис Джонсън и брачната половинка му са поканили гостите на 20 май 2020 година на правилото „ сами си донесете напитките “. Борис Джонсън обаче отхвърли да удостовери, че е бил на събирането.

В имейл, забелязан от Ай Ти Ви, се споделя, че са поканени хора на „ напитка със обществена отдалеченост на Даунинг стрийт 10 довечера ". Това е станало в интервал, когато в Англия не бе разрешено да се събират навън повече от 6 души. 

Лейбъристите в съпротива обявиха, че министър председателят го чакат съществени въпроси, в случай че се окаже, че е участвал. От Даунинг стрийт отхвърлиха коментар, отбелязвайки, че събирането, както и други празненства, за които се твърди, че са се случили през 2020 година, са част от почнало следствие.

За събирането на 20 май за първи път бе упоменато в блога на някогашния първи консултант на Борис Джонсън – Доминик Къмингс. В същия ден тогавашният министър на културата Оливър Даудън е оповестил на брифинг, че има 363 жертви за последното денонощие, и е споделил на хората следното:

„ Можете да се срещате единствено с един човек отвън вашето домакинство навън на два метра разстояние “. Двама очевидци са удостоверили пред Би Би Си, че Джонсън и брачната половинка му Кери са били на градинското празненство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР