Около 100 души от цялата страна са измамени за общо

...
Около 100 души от цялата страна са измамени за общо
Коментари Харесай

Измамник се представя за бедстваща красавица в сайт за запознанства

Около 100 души от цялата страна са излъгани за общо 40 000 лв. от 38-годишен мъж, който си основал подправен профил в уебсайт за запознанства. Това заяви Любомир Петров от бургаската прокуратура, представен от Агенция „ Фокус”.
Измамата е осъществена за интервала от април 2014 до юни 2017 година. Стойчев е основал профил в уеб страницата за запознанства със фотография на млада, красива жена с името Мария Василева. Той започвал връзка с хората, след което прехвърлял диалозите в месинджър във Фейсбук.
Той пишел на излъганите, че се намира в Гърция дружно с майка си, където бедствал, нямал пари, нито телефон. Измисляйки тъжната история, Стойчев предизвиквал у хората страдание и те сами му предложили да оказват помощ, като преведат пари. Той изпращал банкова сметка на българска банка на името на баба му, която имала съвсем същото име - Марийка Василева. След това Стойчев прекъсвал връзката.
Преведените суми са от 10 евро до 250 евро. 95% от излъганите са мъже. Профилът му към момента не е закрит.
Към момента четирима от потърпевшите са разпитани. Двама от тях са превели суми от 200 лв., другите - 220 или 250 евро.
Досъдебното произвеждане е формирано на 15 ноември 2017 година. Първоначално Стойчев е арестуван за 24 часа, като срокът е бил продължен до 48 часа. Вероятно през днешния ден след обяд ще се внесе непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Домът му е претърсен. Иззети са преносим компютър, флашки, бележки от банкомат, карти с банковата сметка и други Предстои назначение на банково-счетоводна експертиза.
Наказанието, което може да получи, е от 1 до 6 години отнемане от независимост.
„ Това, което чакаме, при цялостно следствие, както е формирано делото за машинация в огромни размери, е от 1 до 8 години лишаван от независимост и конфискация. Ако се открият още голям брой хора и голям брой суми, може да помислим за машинация в изключително огромни размери, където наказването е от 3 до 10 години “, сподели Любомир Петров
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР