Около 100 държави се включиха в масови демонстрации срещу климатичните

...
Около 100 държави се включиха в масови демонстрации срещу климатичните
Коментари Харесай

Протести срещу климатичните промени

Около 100 страни се включиха в всеобщи демонстрации против климатичните промени. В митинга в Париж участваха към 18 000 души. В Сан Франциско стачкуващите бяха над 30 000. Всички протестиращи упорстват за незабавни дейности на политиците за преодоляване на климатичните промени.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Claude Paris
Недоволни от бездействието на политиците в битката с климатичните промени. Протести имаше на разнообразни места по света - от Банкок до Сан Франциско и от Париж до Сидни.
Защо има митинги в толкоз доста страни ли? За да осъзнаят държавните управления, че сме изправени пред климатична рецесия.
Искането на протестиращите е да се форсира прехода към възобновима сила, а хората от най-уязвимите от климатичните промени региони да бъдат предпазени.

Мей Був, изпълнителен шеф на организацията " 350.org ": Това е обръщение към целия свят за " събуждане ", за световна готовност на всички, които сме избрали да ни ръководят.
Протестът в Париж се прерасна в поддръжка на Никола Юло, министърът на екологията, който преди няколко дни подаде оставка.
Преди години и половина гласувах за Макрон, тъй като Никола Юло беше в екипа му. Но оставката му носи огромно обръщение.
Бившият ефирен водещ и зелен деятел, беше включен в държавното управление, с цел да поддържа екологичния имидж, който Франция си завоюва с Парижкото съглашение. Юло напусна поради противоречие с политиката на Макрон за намаляването на зависимостта от нуклеарната сила и възбрана на хербицида глифозат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР