Около 100 000 души взеха участие в проява за защита

...
Около 100 000 души взеха участие в проява за защита
Коментари Харесай

Около 100 000 природозащитници излязоха на протест в Брюксел

Около 100 000 души взеха присъединяване в демонстрация за отбрана на природата в Брюксел, оповестиха полицията и локални медии. Организаторите разясниха, че настояването е управляващите да обезпечат нужната инфраструктура за осъществяването на задачите за опазването на околната среда. Сред тях е ограничение на стоплянето на температурата на въздуха.

 © Българска телеграфна агенция
До този час не се оповестява за принуждение, а проявата разполага с разрешението на управляващите. Кметът на Брюксел Филип Клоз прикани " жълтите жилетки ", които стачкуваха против бедността и цените на дизела в петък, да се провеждат и също да изпъчат представители, с цел да могат да получат позволение за деянията си.

Макар митингите на " жълтите жилетки " и на природозащитниците да наподобяват друго, те имат обща пресечна точка. Гневът на " жълтите жилетки " беше провокиран от нарастването на цената на дизела в Белгия. Тази мярка беше обяснена с нуждата от ускорено излизане на дизела от приложимост поради потребността от запазване на околната среда.

Днешната демонстрация в Брюксел също е ориентирана към природосъобразния живот, само че участниците приканват за дейности от страна на властта, с цел да стане задачата за ограничение на потреблението на изкопаеми горива изпълнима.

Според тях това може да се реализира с смяна на персоналните привички, в това число с пътешестване с публични и електрически транспортни средства, за които обаче са нужни цялостни решения на държавно ниво.
 Безредици в Брюксел поради демонстрации на Безредици в Брюксел поради демонстрации на "жълтите жилетки "
Няколкостотин стачкуваха през днешния ден след обяд в центъра на белгийската столица, като провокираха безпорядък и конфликти с полицията. 60 души бяха арестувани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР