Около 10 ресторанта и заведения за хранене от Кюстендил ще

...
Около 10 ресторанта и заведения за хранене от Кюстендил ще
Коментари Харесай

Ресторантьори ще готвят топъл обяд за медиците в кюстендилската болница

Около 10 ресторанта и заведения за хранене от Кюстендил ще се включат в самодейността за подготвяне на топъл обяд на медиците от кюстендилската болница. Ресторантьорите ще стартират да готвят за медицинския личен състав от понеделник, когато всеки ден ще се редуват по график в приготвянето на обяда. Доброволци ще вършат доставката на храната в болничното заведение.
" Свързахме се с доктор Величков шефа на болничното заведение. Той доста се зарадва и одобри на драго сърце това наше решение. Даде ни като численост към 20 души личен състав, които са заети в двете отделения с Ковид. Мисля, че като усети и качество на дадения топъл обяд ще се оправим доста добре, тъй като имаме желанието да помогнем на тези хора, които сега изпитват доста компликации и ние желаеме с каквото можем да помогнем ", съобщи ръководителя на Сдружение по туризъм – Кюстендил Станислав Георгиев пред dnews.com.
Предвижда се в петък да бъде направена среща на всички ресторантьори и доброволци от Кюстендил, които ще вземат участие в тази самодейност. Очаква се да се включат и хора, които ще дават артикули за готвенето на топлия обяд.
" Смятаме,че медиците дават много от себе си сега. Предвиждаме в обяда да има чорба, главно ядене, десерт, може и някоя безалкохолна напитка. Ще импровизираме, значимото е да е от сърце. Предполагам, че ще се зарадват на самодейността ни. На предишното затваряне също много от сътрудниците се включиха благотворително с всякакви суми, членският ни импорт от сдружението отиде за пазаруване за болничното заведение на консумативи от първа нужда. В тази обстановка, която е в целият свят значимото е да се постъпва човешки и в действителност да не търсим единствено отрицателните мнения ", сподели притежателя на един от заведенията за хранене Петър Петрушев.
Ресторантьорите от Кюстендил се надяват тази самодейност да накара и други кюстендилци да се включат и да подкрепят по един или различен метод кюстендилската болница.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР