Около 1,5 процента от учителите в страната към момента са

...
Около 1,5 процента от учителите в страната към момента са
Коментари Харесай

Близо 1,5% от учителите в страната са с Covid


Около 1,5 % от учителите в страната все още са инфектирани с ковид. Това заяви в Русе заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, представена от Българска телеграфна агенция.

От думите й стана ясно, че към учителите са отправени рекомендации да употребяват маски с висока отбрана,а шлемовете да са вероятно допълнение към тях.

И лекарите, и учителите са филантропични специалности. Там има и други претекстове, с цел да работиш в такава специалност. Убедена съм, че сътрудниците са извънредно виновни. Казали сме да се позволява отпуск за сътрудниците, които се тормозят, и тези с ТЕЛК да не се употребяват за наряди, посочи Михайлова по отношение на информациите, че доста учители се опасяват и не желаят да работят. В тази динамично разрастваща се отрицателна обстановка би трябвало да сме оптимално виновни и съответни с решенията си. Мисля, че това вършим, сподели още заместник-министърът.

Тя напомни, че сега МОН са дали опция на локално равнище регионалните щабове и учебните управления да вземат решение за изцяло прекосяване към отдалечено образование. В същото време тази заран министър Красимир Вълчев посочи, че рекомендацията на просветното ведомство е да се редуват онлайн и присъствено образование, изключително при най-малките. Дистанционният режим не би трябвало да бъде повече от три седмици.

Михайлова разяснява, че на учебно равнище може да се реши по какъв начин да се редува отдалеченото с присъственото образование. Препоръката на министерството е двете форми да се редуват за по две седмици, защото присъственото образование е значимо за образуване уменията на учениците.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР