Около 1 000 са вече настанените в хотели и частни

...
Около 1 000 са вече настанените в хотели и частни
Коментари Харесай

Около 1 000 са настанените в хотели в Балчик украински граждани

Около 1 000 са към този момент настанените в хотели и частни домове в Балчик украински жители. Към момента нито един от тях не е получил документ за краткотрайна протекция. Хотелите, които дават базите си безплатно, към този момент са седем, като упованията са да бъдат прибързано отворени и последващи. 

На цялостен потенциал работи един от хотелите в Балчик, в който са настанени към 120 украински жители, най-вече дами и деца.

 Притеснителен е фактът, че се получават позвънявания за от ден на ден търсещи заслон украинци, споделя шефът на хотела Христо Желев.

" При нас стотици позвънявания всеки ден и от ден на ден. Очакванията ни са, че ще има още по-сериозна вълна. Първоначално ни звъняха единствено от Украйна. Сега ни звънят доста украинци, които са в Молдова, няма към този момент къде да спят, в Полша от пренаселени центрове са спали 4-5 в палатки ".

Междувременно към момента не работи системата за издаване на документи за краткотрайна протекция, също така през хотелите минават и доста украински жители, които остават единствено за няколко дни и разноските за тях не могат да бъдат регистрирани.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР