Оказва се, че столични автокрадци, действащи в района на ж.к.

...
Оказва се, че столични автокрадци, действащи в района на ж.к.
Коментари Харесай

Руди Гела за малко да остане без лъскавия си Мерцедес за 300 бона

Оказва се, че столични автокрадци, настоящи в региона на ж.к. „ Младост “, са създали несполучлив опит да откраднат баровския джип „ Мерцедес “ GLS на самостоятелния народен представител и отстъпник от 2 партии Радостин Василев, по-известен като Руди Гела.

 

Инцидентът се случил преди към месец – в средата на август, само че не попада в формалната сводка на Столична дирекция на вътрешните работи. По всяка възможност повода за това е, че на процедура няма осъществено закононарушение.

 

Наглото посягане над джипа на Радостин Василев е било осъществено измежду бял ден към региона на „ Резиденшъл парк “ в „ Младост 1А “, малко, откакто националният фаворит паркирал возилото си на публичен паркинг, бързайки по свои каузи. Час по-късно, когато Руди Гела се върнал при джипа, открил, че предната шофьорска врата е открехната и че някой е опитал несполучливо да подкара мерцедеса, разбивайки софтуера на автомобила посредством добиване данните от ключа.

 

За негово благополучие, незнайните до този миг автоапаши не съумели да се оправят с спомагателните защитни устройства и да изведат на личен ход депутатския джип.

 

Запознати издават, че Радостин Василев незабавно повикал собствен другар служител на реда от Столична дирекция на вътрешните работи, а след това е закарал джипа си на скенер заради опасения, че задачата на джамбазите е била не да откраднат мерцедеса му, а да му слагат проследяващи и записващи устройства. Страховете на Руди Гела обаче се оказали неоправдани. След като станало ясно, че возилото му е чисто откъм проследяващи и подслушващи устройства, Руди Гела не подал тъжба, че е имало опит за кражба.

 

Ченгета от 7-о РПУ в София допускат, че автокрадците са прихванали посредством скъпоструващо техническо устройство сигнала от ключа н Радостин Василев, до момента в който той се е отдалечавал от мерцедеса си и след това са проникнали във возилото, пробвайки се да го възпламенят без ключ.

Софтуерната отбрана на мерцедеса обаче е сработила и апашите са си тръгнали без плячката, оставяйки открехната предната шофьорска врата, може би, с цел да не задействат устройството против кражба.

 

Подозренията на ченгетата за несполучливата кражба падат върху групата на Илиян Димитров – Бабичката, към която гравитират Владо Македонеца, Ивайло Фаската и Георги Воденичаров – Кико. Според изказванията тази тайфа джамбази единствена разполага със софтуерната джаджа, нужна за кражбата на нови модели „ Мерцедес “.

Машината коства близо 50 000 евро на черния пазар, само че за благополучие на Руди Гела, не всеки път е ефикасна и от време на време дава бъгове.

 

Илиян Бабичката се прочу в края на 2021 година, откакто беше задържан поради кражбата на джипа на брачната половинка на Росен Плевнелиев – Десислава, отмъкнат пред очите на тогавашната синоптичка от подземния паркинг на „ Ринг мол “. Плевнелиеви повече не видяха джипа си, а за похлупак арестуваният за кражбата Илиян Бабичката беше пуснат от ареста заради липса

на доказателства, че той е измежду причинителите. Съучастниците му Македонеца и Фаската пък даже не бяха арестувани, защото се укриха от органите на реда, до момента в който бурята утихне.

 

Междувременно близки на Радостин Василев издават, че той възнамерява да продаде баровския „ Мерцедес “ GLS поради негативите, които му носи тузарското возило, чиято заводска цена стартира от 300 000 лева  След като предходната есен Руди Гела яхна най-луксозния джип на „ Мерцедес “ и  му сложи вип регистрационна табела с идентични номера, негов съгражданин от Плевен сезира КПКОНПИ поради противоречие с приходите му.

 

Според сигнала на Христо Аврамчев до Антикорупционната комисия Радостин Василев не е вписал правилно в наложителната си имуществена декларация действителната цена на джипа, която надвишава 300 бона. Независимият народен представител е заявил, че има 150 000 лева и 39 000 евро в наличност, като сметките не излизат.

 

В сигнала се твърди, че Руди Гела е действителен притежател на Мерцедеса, въпреки джипът да се води на лизинговото сдружение „ ВИП Лизинг “ – грациозен метод да се прикрие забележимият белег на депутатското замогване.

 

„ Радостин търси покупател на джипа, който боде очите и на софиянци, и на плевенчани. Освен всичко друго из Плевен всеобщо се мълви, че джипът е подарък от Румен Вълка “, разкрива осведомен с драмата на Руди Гела. Съмненията за обязаност на Василев и Румен Гайтански идват от събитието, че в началото джипът „ Мерцедес “ GLS се е водел благосъстоятелност на компанията „ Кристална вода " сдружение, обвързвано с мастития предприемач.

Инфо: Уикенд

Тагове: Радостин Василев Руди Гела Румен Гайтански Румен Вълка Илиян Димитров – Бабичката Владо Македонеца Ивайло Фаската Георги Воденичаров – Кико Десислава Плевнелиева Росен Плевнелиев автоджамбази
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР