Оказва се, че продължителността на живота до известна степен зависи

...
Оказва се, че продължителността на живота до известна степен зависи
Коментари Харесай

Научно изследване: Хората, родени през тези месеци, живеят най-дълго

Оказва се, че продължителността на живота до известна степен зависи от месеца, в който човек е роден. До това мнение стигнаха учени от един от университетите в Чикаго, които оцениха наличната статистика и откриха, че хората, родени през есента, имат всички шансове за по-дълъг живот. 

Специалистите обръщат особено внимание на доста забавна статистика.
 Храните, които столетниците най-често употребяват Храните, които столетниците най-често употребяват
По света има не малко хора, които съумяват да доживеят до 100, а даже и повече години. Техните диети имат нещо сходно между тях. За да...

На база данните за раждаемост и смъртност, те стигат до заключението, че в избрани месеци от годината се раждат децата с най-хубаво здраве. Учените означават, че всекидневието и изискванията на живот по никакъв метод не повлияват на продължителността на съществуването на човек. Това потвърждава наблюдението на фамилни двойки, които дълги години са съжителствали при идентични условия, само че продължителността на живота им доста варира.

По време на учените откриха, че максимален брой столетници се раждат през есенните месеци - септември, октомври и ноември. 

Трябва обаче да се означи, че сходна наклонност се следи единствено измежду жителите на Северното полукълбо. Например, учени от Австралия потвърждават противоположната наклонност - столетници в тяхната страна са тези, които са родени напролет или лятото.

На какво се дължи това?
 92-годишната баба Недялка чете по 10 книги на месец 92-годишната баба Недялка чете по 10 книги на месец
92-годишна жена е най-възрастният четец на Градска библиотека „ Паисий Хилендарски ” в Асеновград. Недялка Станчева е роден...

Учени от разнообразни страни от дълго време се пробват да схванат каква в действителност е тайната на дълголетието на хората, родени през есента? В резултат на това те стигнаха до извода, че тези хора се раждат с вродена „ стратегия “ за отбрана против инфекциозни болести.

Влияние оказва и фактът, че лятото е сезонът на потребните плодове и зеленчуци, вследствие на което бременната жена има достъп до повече пресни храни, богати на витамини и минерали, нужни за естественото развиване на детето. 

 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР