На 1 юни - Международния ден на детето, започва разчистването

...
На 1 юни - Международния ден на детето, започва разчистването
Коментари Харесай

Главчев: Започва разчистването на терена за Националната детска болница

На 1 юни - Международния ден на детето, стартира разчистването на терена за построяването на Националната детска болница. Символичното начало на действителните дейности по подготовка на терена за строителство дадоха служебният министър председател Димитър Главчев, както и служебните министри на опазването на здравето Галя Кондова и на районното развиване и благоустройството Виолета Кориторав, оповестява Българска телеграфна агенция.

Служебният министър председател уточни, че няма обжалвания и построяването на болничното заведение ще стартира след разчистването на терена и събарянето на постройките там. Това са 40 декара, които са безусловно безспорни. Няма никакви спънки за построяването на Националната детска болница, разяснява Главчев. 

Владко Григоров, изпълнителен шеф на Здравната капиталова компания за строителството на детската болница, изясни, че за разчистването на терена са планувани седем месеца. Той поздрави екипа на Министерство на здравеопазването, с цел да може в границите на една седмица да започва този развой. По думите му закъснението от един ден е, с цел да може да има алегорично начало на откриването на процеса по строителство на Националната детска болница. Григоров акцентира, че има решение на Върховния административен съд (ВАС) и всички обжалвания са завършили. Това беше повода за закъснението на целия развой. Ние ще спомагаме на подизпълнителя, тъй че нещата да се случат, разяснява той. 

Бяхме осведомени от строителната компания, че има рискови детайли по фасадите и покривните структури, които би трябвало да се отстранен. Започваме в началото с тези дейности, като надлежно според Закона за устройство на територията пуснахме проект за сигурност, координиран от община Овча купел, започваме премахването на тези детайли за обезпечаването на сигурност на работещите на строителната площадка, разясни изпълнителният шеф и добави, че е пуснал и възлагателно писмо, с което започва осъществяване на извоювания контракт за разрушение на постройките на строителния обект. По думите на Григоров с предоставяне на възлагателното писмо започват всички процедури по планиране и създаване на Националната детска болница. Оттук нататък имаме седем месеца, в които всичко, което се вижда, би трябвало да се отстрани, в това число и основите, изясни той. Григоров сподели още, че с цел да бъде интензивен процесът, работят с Европейската капиталова банка, с която има подписано съглашение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР