Оказва се, че 3-мандатната управничка на Враца Красимира Георгиева, е

...
Оказва се, че 3-мандатната управничка на Враца Красимира Георгиева, е
Коментари Харесай

Дългогодишна зам.-кметица лапна мега тузарски имот на Брендо за символична сума

Оказва се, че 3-мандатната управничка на Враца Красимира Георгиева, е купила палата на Брендо. Тя се подвизава дълги години като зам.-кмет на Враца, излъчена от ГЕРБ, а преди този момент е била началник на отдела за публични поръчки в районното министерство. Тя е платила парцела на Евелин Банев – Брендо в размер на 606 308 лева или най-малко по този начин е маркирано в Имотния указател.

Само че договорката не е направена толкоз просто, а посредством подставено лице – Мая Крумова, родом от видинското село Бела, написа " Уикенд ".

Явно същинската собственичка на парцела Красимира Георгиева не държи да излиза на ярко тъй като и до момента върти мощен консултантски бизнес с асимилиране на еврофондове и постоянно е обект на инспекции от разнообразни служби, споделят осведомени.

Къщата на Брендо е купена от компания " Смарт Мониторинг ”, учредена от Красимира Георгиева. Малко преди самата договорка, тя я продава на въпросната Мая Крумова, която също се подвизава като " евроконсултантка ", а съгласно осведомени постоянно играе и ролята на подставено лице на мастит народен представител.

Явно дамата си е намерила бизнес ниша и дава името си чартърен, изяснява източник от Национална агенция за приходите.

Парите, които Брендо получава за къщата си – 606 000 лв., са надалеч от пазарните. Според брокери първокласната резиденция на столичната ул. " Пушкин " коства най-малко 2-3 млн. лева знае се, че регионът е желан от голям брой " добре облечени предприемачи ", за чиято сигурност непрекъснато се грижат патрули с въоръжени гардове.

Според осведомени обзавеждането в палата е подбрано персонално от брачната половинка на Брендо – Моника Добринова. Дали са непокътнати същите мебели, няма информация.

До продажбата на баровския дворец публично е благосъстоятелност на компания " Гуан България ", която държи и още голям брой парцели, свързани с Банев. Собственици на компанията и надлежно на къщата са разнообразни офшорки. Целта е да се избегне опцията от конфискация при водените каузи от КПКОНПИ против него и фамилията му.

Освен в " Смарт Мониторинг ", Мая Крумова е акционер и в " Ер Джи консултинг ”, като това сдружение през последните години развива огромен бизнес с писане и пробутване на европроекти. Твърди се, че усвоените фондове са за над 90 млн. лв..

Хора от сектора, обвързван с писането на европроекти, споделят, че компанията на Мая Крумова има мощни политически подкрепи и по тази причина с лекост печели европроекти.

През 2016 година при продобиване контракт за консултантски услуги с община Враца се разиграва скандал. В собствен въпрос към кмета на града общинският консултант Борислав Банчев афишира, че компанията е със съмнителна известност.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР