Ожесточена междусъседска война от години води примата на родната естрада

...
Ожесточена междусъседска война от години води примата на родната естрада
Коментари Харесай

НЕВОЛИТЕ НА ПРИМАТА: Лили се съди с комшии за тераса

Ожесточена междусъседска война от години води примата на родната сцена Лили Иванова. Тя се съди с част от комшиите си от именитата кооперация на столичната ул. „ Оборище “, където се намира просторният ѝ мезонет. Делата се точат към десетилетие, а ябълката на раздора била терасата на певицата.

Част от съседите на Лили роптаели, че тя окупирала покривното пространство на кооперацията и там си достроила и остъклила голяма тераса, която гонела по мярка квадратурата на мезонета ѝ. Единствено звездата имала достъп до нея, защото се намирала безусловно над жилището ѝ, което е на последния етаж на постройката. Всички останали било невероятно да се доберат до нея, тъй като Лили си избила вход от своя си апартамент. Спорната тераса е остъклена от горе до долу и е декорирана с обилна тропическа растителност. Отвън погледната е като стъклен дом, а от вътрешната страна приличала на джунгла. Носят се митове, че там естрадната прима имала джакузи и всякакви други спа екстри и употребила мястото, с цел да релаксира в домашни условия.

Терасата на примата е като на началник в КПКОНПИ

За нея от години е немислимо да отиде на хотел и да се появи по бански пред почиващите, по тази причина си направила кътче за релакс вкъщи. Тъй като не поискала разрешение от комшиите си, част от тях не били удовлетворени от окупирането на общото покривно пространство. Засега обаче делата нямали излаз и продължавали да висят без финално решение, написа " Ретро ".

В големия апартамент посред ултраскъпата столична ул. „ Оборище “ естрадната икона се нанася при започване на 70-те като младоженка на Янчо Таков – наследник на втория човек в страната по Татово време Пеко Таков. След няколкогодишен брак двамата се развеждат и певицата е на път да си събере багажа и да напусне първокласното жилище, само че свекърът ѝ демонстрира благотворителност и ѝ споделя, че в случай че заплати алегорична цена за жилището, може да остане. Така звездата живее в жилището към този момент 50 години. Неведнъж е споделяла пред другари, че може от всичко да се лиши на света, само че от този мезонет – в никакъв случай.

Стойността му гони 4 милиона лв. към днешна дата. Жилището е обзаведено в бароков жанр с напълно поръчкови мебели. Само златният престол на примата, на който тя си пиела кафето, коствал 12 хиляди евро. През годините звездата е влагала милионите си, изкарани от концерти, в голям брой парцели с капиталова цел. Част от тях разпродаде напоследък след скока на цените на пазара, с цел да удвои облагите си. Цялото си имущество обаче предходната година тя завеща на фондацията, която основа на свое име. Нейната сестра Магда, двете ѝ племеннички Мария и Радмила и децата им няма да получат и стотинки от него. Дори облеклата си, предметите в дома си, в това число правата над творчеството си, Лили остави на фондацията.

Инфо: lupa.bg

 

Тагове: Лили Иванова дела тераса прима Вечната Амбър съседи
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР