Охранители да могат да стават хора с основно образование, предвиждат

...
Охранители да могат да стават хора с основно образование, предвиждат
Коментари Харесай

Предлагат нови изисквания за хората, работещи като охрана

Охранители да могат да стават хора с главно обучение, плануват промени в Закона за частната охранителна активност, качени за публично разискване.

Динамиката на избрани охранителни действия постанова набирането на огромен брой чиновници за осъществяване на поетите контракти за защита. Наличието на свободен трудов запас с избраното от закона обучение – „ приблизително “ е мощно стеснен, заради което се трансформират условията към изпълнителите на частна охранителна активност, написа в претекстовете към законопроекта.

Премахва се и условието трудовото заплащане на охранителя да е „ главно “. Причината е,  че при защитата на заведения и нощни заведения постоянно заведенията работят единствено през избрани дни и охранителите имат и други съществени правни отношения, това им се явява като в допълнение трудово правно отношение.

Същото се отнася и за сезонните обекти или краткотрайни такива, както и при защитата на мероприятия. Там чиновниците работят краткотрайно и нормално имат и различен трудов контракт. Трябва да се има в поради и това, че заплащането на този тип защита не е толкоз атрактивно и охранителите постоянно го употребяват като спомагателна работа, изясняват от правосъдното министерство, които внасят измененията.

Изследване открои кои са сериозните браншове за работещите

Със законопроекта към категорията на лицата, които би трябвало да дават отговор на условията за осъществяване на частна охранителна активност, се прибавят и шефовете на търговски сдружения и юридически лица, които все още не са включени в закона.

В закона е записано още, че санкцията за началник на охранителна компания, който е сключил трудов контракт с лице от охранителния си състав, без да дава отговор на условията, се санкционира с санкция от 500 до 1000 лева за всяко настрана нарушаване.
 istock istock
Повишават се условията към колите, които возят скъпи колета и товари, като в случай че те са на стойност до 1 млн. лв.. се транспортират със профилирани коли най-малко клас FB2, по БДС EN 1522 и оборудвани с видеонаблюдение. А тези над 5 000 000 лева се транспортират със профилирани коли най-малко клас FB4, по БДС EN 1522, оборудвани с видео наблюдаване и наложително съпътстващ автомобил с двама реализатори на охранителна активност.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР