Огромно е желанието да се влезе във властта на някои

...
Огромно е желанието да се влезе във властта на някои
Коментари Харесай

Рашков: За да влязат във властта, са способни и на престъпление

Огромно е желанието да се влезе във властта на някои хора, даже с цената на закононарушение, заяви вътрешният министър Бойко Рашков пред медиите от Международната конференция за трафика на хора.

" Ние ще противодействаме на това, по тази причина е служебното държавно управление и Министерство на вътрешните работи като главен притежател на тази отговорност ще си упражни пълномощията по закон ", разяснява Рашков. 

" Опитват се избрани политически сили за следващ път да организират " изборна акция ”  с напън върху гласоподаватели. Било представители на компании с по-голям брой на чиновници, където надали не слагат взаимозависимост за оставането на работа с това, за кого ще гласоподават. Било прилепяне на някои български жители от известни етноси със същата цел ”, добави той. 

Рашков посочи, че няколко ръководители на служби, след стъпването в служба на служебното държавно управление, са излязли  в дълготраен неплатен отпуск.

" Директорът на пловдивската дирекция е излязъл в отпуска по болест, а в този момент е излязъл в отпуск по майчинство до есента. Поради съществуването на изискуемите в закона учредения и обстоятелства във връзка с него е почнало дисциплинарно произвеждане. Как ще завърши, може да каже единствено проверяващия екип, аз не мога да кажа. Временно е назначен различен шеф. Дирекцията в Пловдив сега работи обикновено и без да бъде ръководена от излезлия в майчинство Рогачев. Още преди месец са арестувани няколко чиновници от едно районно ръководство там, които са упрекнати в осъществяване на закононарушения. И е доста необичайно излезлият в дълготраен отпуск да не знае какво се прави в едно от подчинените му районни ръководства. Само заради обстоятелството, че не знае, явно не му е там мястото ", счита той. 

Министърът разяснява и казуса с трансплантациите. Той посочи, че в момента тече следствие по отношение на 14 трансплантации в Правителствена болница.

" Първоначалните данни са, че са осъществени груби нарушавания на закона и на здравната процедура. Как ще се развие следствието, не мога да предвиждам, само че първичните данни са, че би трябвало да се разпознават отговорните лица и да бъдат предадени на прокуратурата. За изясняването на някои обстоятелства е открит контакт с представители на Молдова, които да спомагат за установяването на лица, явили се като донори в България ", сподели Рашков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР