Огромно дърво падна в центъра на Кюстендил тази сутрин. Няма

...
Огромно дърво падна в центъра на Кюстендил тази сутрин. Няма
Коментари Харесай

Голям кестен падна в центъра на Кюстендил

Огромно дърво падна в центъра на Кюстендил тази заран. Няма потърпевши хора. Леки вреди са нанесени на паркирана наоколо кола.

Кестенът при „ Чифте баня “ е от дърветата, избрани за унищожаване въз основа на осъществената експертна оценка през август предходната година от самостоятелни специалисти. Видно е, че физиологичното му положение е доста неприятно, то е с изгнила коренова система.

Дървото обаче попада в обсега на територията, избрана като Паметник на градинското и парково изкуство и всяка интервенция в тази територия се прави след координиране с Министерство на културата.

Екипи на общината и на противопожарната работа отстраниха падналото на улицата дърво.

Миналото лято година след проучване с томогаф от лицензиран екип бяха набелязани дърветата за унищожаване в централната градска чат на Кюстендил. Есента бяха отстранени над 20 дървета, главно липи, по централния бул. „ България “.

След пролетните празници ще продължат предпазните действия, с цел да се подсигурява сигурността на пешеходците, живота и здравето на кюстендилци и гостите на града, разясниха от общината.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР