Огромни задръствания се образуваха на хърватските пътища, предаде БТА. От събота

...
Огромни задръствания се образуваха на хърватските пътища, предаде БТА.
От събота
Коментари Харесай

Огромни задръствания на хърватските пътища


Огромни тапи се образуваха на хърватските пътища, съобщи Българска телеграфна агенция.

От събота на хърватските автомагистрали към Адриатическото крайбрежие, само че и от морето към вътрешността на страната има повече коли, в сравнение с по време на предходните почивни дни през летния сезон тази година. 

Туристическият напор съответствува с почивните дни преди един от най-големите църковни празници в Хърватия – 15 август, Голяма Богородица. Освен църковен празникът е и формален държавен празник и неработен ден. Така събраните три почивни дни за хърватските жители и предпоследният най-активен туристически уикенд сътвориха големи тапи на хърватски автомагистрали към Истрия и Далмация.

По данни на държавната организация „ Хърватски автоклуб “ (HAK) колоната на автомагистрала A1 – Загреб-Сплит-Плоче в един миг през вчерашния ден е била дълга 17 км; колоната сред тунела „ Свети Рок “ и разклона „ Масленица “ в посока Дубровник е била 14 км, а колоната към граничните пунктове Каштел и Плования в Истрия – към 7 км.

Днес от „ Хърватски автоклуб “ припомнят на жителите, че през този уикенд се чакат огромни колони освен по автомагистралите на юг, само че и по пътищата навътре в страната. Апел за деликатно шофиране тази заран разгласява и министерство на вътрешните работи на Хърватия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР