Огромна опашка за билети за финала за Купата на България

...
Огромна опашка за билети за финала за Купата на България
Коментари Харесай

Феновете пренебрегнаха социалната дистанция преди финала

Огромна опашка за билети за финала за Купата на България се изви в Борисовата градина в столицата. Привърженици на " ЦСКА-София " се извиха от касата на ст. " Българска войска ", по алеите чак до Националния стадион " Васил Левски ", където ще се състои решителният мач против " Локомотив " (Пд). Той ще е в сряда от 19:15 ч. и ще се предава директно по " Диема спорт " и " Нова спорт ".

Опашки имаше и пред касите на ст. " Локомотив " в Пловдив. Правеше усещане обаче, че забележителна част от почитателите подцениха рекомендациите на здравните управляващи за съблюдаване на обществена отдалеченост и отбягване на скупчване на огромни групи. На доста места ентусиастите бяха събрани на групички и оживено обсъждаха идния мач и други футболни тематики.

Специално за този мач министър председателят Бойко Борисов направи компромис и разреши на трибуните на Националния стадион да бъдат позволени до 12 000 фенове (или по 3000 души в сектор), а не общо 4000, както е по напътствията от здравното министерство (по 1000 души за всяка от четирите трибуни). Това стана след искане от почитателите, съпроводено с заричане, че ще спазят всички противоепидемични ограничения, само че и с ултиматум, че нито един последовател на " ЦСКА-София " няма да стъпи на стадиона, в случай че не бъдат позволени всички искащи.

" Призовавам почитателите да са виновни, заплахата от болест към момента не е минала. Както ние се съобразяваме с желанието им да гледат обичаните си и тимове, по този начин и те да съблюдават нашите стремежи за съблюдаване на ограниченията ", съобщи спортният министър Красен Кралев, откакто разгласи решението за допускане на повече почитатели на финала. А здравният министър Кирил Ананиев добави: " Знаете, че в цяла Европа се играе без почитатели, само че дано дадем късмет на присъстващите, надяваме се този път да съблюдават ограниченията ".

На трибуните ще се следи строго за спазването на ограниченията. Феновете на " ЦСКА-София " ще бъдат в браншове А и Г, а тези на " Локомотив " - в Б и В. На отпечатаните билети местата са през едно и през ред. На влизане на стадиона феновете ще получат като подарък и по една защитна маска. Притесненията обаче са свързани най-много с евентуалните скупчвания преди и след мача на почитатели, които се чакат от цялата страна.

Днес БФС разгласи, че основен рефер на дуела е пловдивчанинът Георги Кабаков, апетитен като най-хубавият български футболен арбитър сега. Негови асистенти ще са Мартин Маргаритов и Диян Вълков, а четвърти рефер ще е Никола Попов.

 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР