Огромна част от българите вярват в различни конспиративни теоритии за

...
Огромна част от българите вярват в различни конспиративни теоритии за
Коментари Харесай

21% от българите вярват, че Бил Гейтс стои зад коронавируса, 40% - че е биологично оръжие


Огромна част от българите имат вяра в разнообразни тайни теоритии за ковид, в това число, че Бил Гейтс стои зад пандемията, с цел да управлява международното население посредством чипове. Близо един милион от сънародниците ни въобще не считат, че вирусът съществува. Не е дребен и броят на хората, съгласно които това е биологично оръжие против популацията на Европа.

Това сочат резултатите от проучване на организация " Тренд " след приключването на изключителното състояние и отпущането на противоепидемичните ограничения. То е извършено по поръчка на в. " 24 часа " и е измежду 1008 пълнолетни българи.

76% от интервюираните са на мнение, че България се е справила с преодоляването на епидемията от ковид. Едва 10% е делът на смятащите, че не се е справила, допълват оттова.

2/3 от интервюираните заявяват, че са се върнали изцяло към естествения си метод на живот след отпущането на ограниченията.

В изследването този месец екипът на „ Тренд “ е заложил и специфичен блок въпроси, касаещи добили известност в последните месеци тайни теории. Една от тях е към тематиката за навлизането на 5G технологията, за която над една трета от интервюираните считат, че е рискова. Традиционно, по всички тематики, хората с висше обучение са по-информирани по отношение на тези с по-нисък учебен статус. Въпреки това, измежду висшистите делът на смятащите 5G за рискова, е най-голям – 44% по отношение на 16%, които не я смятат за рискова.

Всеки десети пък е склонен с изказванието, че коронавирусът се популяризира посредством 5G технологията. 41% не са склонни да се съгласят с това изказване.

40% са мислещите, че коронавирусът е биологично оръжие, основано за да се понижи популацията на Земята. Живеещите в дребните градове и селата в по-голяма степен са съгласни с това изказване, до момента в който в столицата в най-малка степен. Над 1 милион са скептично мислещите, които считат, че коронавирусът не съществува и че е международна машинация. Над половината 56% не се съгласяват с това изказване.

Всеки пети (22%) българин счита, че посредством имунизацията за ковид ще се слагат чипове в хората за надзор над тях. Приблизително същият дял (21%) са смятащите, че Бил Гейтс стои зад пандемията от ковид, с цел да управлява хората през чипове, които ще бъдат поставяни дружно с имунизацията. 39% не са съгласни с това изказване, а огромен дял от 40% не могат да преценяват или изкажат мнение.

Конспиративните теории постоянно са намирали необятна обществена база, когато са обвързани и с фармацевтичната промишленост. Отново записваме висок дял (43%) на смятащите, че коронавирусът е изкуствено основана болест за фармацевтични компании да печелят. Малко над една четвърт (26%) са несъгласните с това изказване.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР