Огромен земеделски терен, подходящ за изграждане на соларен парк, излиза

...
Огромен земеделски терен, подходящ за изграждане на соларен парк, излиза
Коментари Харесай

Огромен терен за соларен парк излиза на търг

Огромен аграрни терен, подобаващ за създаване на слънчев парк, излиза на търг. Предложението е на най-голямата компания за ръководство на поземлена благосъстоятелност „ Агрион “.

Теренът се намира край Карнобат и е с повърхност 790 дка. Парцелът е извънредно подобаващ за градеж на фотоволтаик, защото до него има път, наоколо има и основна инфраструктура, която разрешава непосредствено свързване на бъдещото оборудване.

Карнобат е една от областите в страната с най-дългото слънцегреене.

Очаква се в търга да се включат доста непознати вложители, защото през идващите години, поради ограниченията за запазване на климата, от ден на ден сила ще бъде добивана от различни източници, за които ще се търсят подобаващи имоти.

Индикативната цена на имота е 5000 лв. на декар. Наддаването ще се състои на два стадия. Първият е скрито наддаване. Във втория кръг тримата, предложили най-хубави предложения, ще се състезават очевидно. Стъпката на наддаване е 100 000 лева

„ Като една от водещите компании на пазара, „ Агрион “ разполага с огромно количество земя. Голяма част от терените са подобаващи за вложения, измежду които слънчеви съоръжения, хотели и складови площи. Подбираме деликатно нашите оферти към бизнеса и се радваме от интереса, който се ускорява през последните години “, настояват от сдружението.

Експертите на „ Агрион “ са създали процедурата по този начин, че да обезпечи почтени и транспарантни условия за всички участници. Няма скрити клаузи и сделки, а за победител се избира оня, който е предложил най-високата цена.

През последната година в България се следи нечуван взрив на построяването на слънчеви съоръжения. Едната от аргументите е и високата цена на тока, която форсира връщането на инвестицията. От друга страна, през последните години мощността на панелите се увеличи с към 50-60%, с което те станаха по-ефективни. В същото време поради засилената конкуренция сред производителите те са и по-евтини. Затова през последните години инвестицията в слънчеви панели е паднала от 2000-2500 евро на киловат до 850 евро на конфигуриран киловат.

Според прогноза на Bloomberg BNF през идващите 10 години в България ще се изградят съвсем 8GW нови мощности на възобновими енергийни източници (ВЕИ).

Ново изследване на Орегонския държавен университет (OSU) показва, че земеделските земи са най-подходящи за разполагане на фотоволтаични съоръжения. Публикуваната в журнала Scientific Reports публикация демонстрира, че в случай че под 1% от земеделските земи бъдат трансформирани в площи, покрити със слънчеви панели, ще бъдат задоволени световните енергийни потребности.

Имотът може да бъде прегледан на https://www.agrion.bg/exclusiveproperties/ekskluzivni-imoti-za-solaren-park/. Инвеститорите могат да създадат оферта незабавно, през онлайн формата за поръчка https://www.agrion.bg/request/buy/. Запитване може да бъде отправено и на мейла на „ Агрион “

Ако желаят да зададат авансово въпросите си на специалистите на Агрион, могат да го създадат посредством националния номер 080011166 или през системата за чат онлайн в уеб страницата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР