Огромен скандал с баскетболист в Лигата на извънземните.Турският баскетболист Енес

...
Огромен скандал с баскетболист в Лигата на извънземните.Турският баскетболист Енес
Коментари Харесай

Турция обяви баскетболист от НБА за терорист

Огромен скандал с баскетболист в Лигата на извънземните.

Турският баскетболист Енес Кантер е в листата на терористите, търсени от турското Министерство на вътрешните работи, предаде dsport.bg. Правителството предлага премия от 490 000 евро за всеки, който даде информация, която ще помогне за задържането му.

Кантер постоянно е казвал в предишното, че е в спор с президента на Турция Ердоган и неговия режим в страната. Сега той е в листата на търсените терористи, а паспортът му беше иззет през 2017 година Тогава представители на турските управляващи се пробваха да го депортират от Румъния.

„ Тази обстановка е доста рискова. Преди да предложат пари за ареста ми, ме издирваха турските сътрудници. Сега съвсем всички ще ме търсят поради премията, която беше обещана “, сподели 30-годишният баскетболист.

Кантер счита, че Ердоган води нечовечна политика, като сплашва и тормози хора, които не мислят като него. Бившият футболист Хакан Шукур е в сходна позиция като Кантер. Последният случай се случи неотдавна, когато турският коментатор Алпер Бакирджигли беше уволнен за това, че сподели името и семейството на Шукур в телевизионно предаване по време на Световното състезание в Катар.

„ Не става въпрос единствено за мен, има толкоз доста почтени публицисти, университетски жители, спортисти, деятели и преподаватели, които са в този лист. Сега животът им е в заплаха поради турските управляващи. Надявам се светът да разпознае протичащото се и да се опълчи на Ердоган “, сподели още баскетболистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР