Огромен през целия екран на сайта на Европейската прокуратура призовава

...
Коментари Харесай

Европейската прокуратура: Сигнализирайте за престъпление на вашия език. От 1 юни

Огромен през целия екран на уеб страницата на Европейската прокуратура приканва жителите на Европейски Съюз от 1 юни, вторник, да рапортуват за измами и други закононарушения, които засягат финансовите ползи на Европейски Съюз.

Сигнализирайте ни за закононарушение на вашия личен език / От 1 юни 2021г., написа на него.
Фотограф: Капитал
До момента това не е допустимо, тъй като институцията трябваше да довърши административното си устройство, в това число и построяването на децентрализираното равнище от европейски делегирани прокурори, ситуирани в съответните страни членки, които ще дават отговор за следствията и наказателното гонене. Процес, за който България се оказа много по-информирана, в сравнение с другите страни членки, участващи в системата за засилено съдействие и основаване на Европейската прокуратура, поради абсурда с отхвърлените шестима български претенденти от общо 10 препоръчани.

На уеб страницата на Европейската прокуратура са изброени категориите закононарушения, които са от компетентността на тази институция:

Трансгранична машинация с Данък добавена стойност на обща стойност най-малко 10 000 000 EUR. Други типове измами, засягащи финансовите ползи на Европейски Съюз. Корупция, която поврежда или е евентуално да навреди на финансовите ползи на Европейски Съюз. Присвояване на средства или активи на Европейски Съюз от обществен чиновник. Пране на пари, добити посредством измами с евросредства. Организирана престъпност за осъществяване на закононарушения против бюджета на Европейски Съюз. Други закононарушения, които са неразривно свързани с някои от изброените.

Миналата седмица пресслужбата на Европейската комисия (ЕК) цитира зам.-председателката по въпросите на полезностите и прозрачността Вера Йоурова, че Европейската прокуратура стартира работа от 1 юни: " Вече сме на финалната права - следва да стартира работа първата по рода си самостоятелна работа на Европейски Съюз за следствие и гонене по углавен ред на закононарушения, засягащи бюджета на съюза. От 1 юни нататък европейските прокурори под мощното управление на Лаура Кьовеши ще противодействат на нарушителите и ще подсигуряват, че нито едно евро не се пропилява поради корупция или измами. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР