Министерският съвет прие решение за изплащане на обезщетения на обща

...
Министерският съвет прие решение за изплащане на обезщетения на обща
Коментари Харесай

Пак данъкоплатците са жертвите на българското правосъдие

Министерският съвет одобри решение за погашение на компенсации на обща стойност 87 034 лева в осъществяване на три решения на Европейския съд по правата на индивида против България („ Съдът “, ЕСПЧ).

Те са постановени в интервала 23.05.2023 година - 18.07.2023 година
Делото „ А. Е. против България “ е обвързвано с следствието на изказванията, че жалбоподателката А.Е. е била жертва на домашно принуждение от 23-годишен мъж, с който е съжителствала.

Европейски съд по правата на човека постанови, че е налице нарушаване на член 3 (забрана на изтезанията, нечовешкото или унизително отношение или наказание) от Конвенцията зазащита на правата на индивида и главните свободи („ Конвенцията “), заради това, че управляващите не са дали на жалбоподателката съответна отбрана.

Съдът откри и нарушаване и на член 14 от Конвенцията (забрана на дискриминацията) заради това, че страната не се оправя съответно със отбраната на дамите против домашно принуждение. Европейски съд по правата на човека присъжда на жалбоподателката обезщетение за неимуществени вреди в размер на 10 000 евро и 3000 евро за разноски...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР