Правителството одобри законопроект за промени в Кодекса на труда, с

...
Правителството одобри законопроект за промени в Кодекса на труда, с
Коментари Харесай

Промени в Кодекса на труда дават по-голяма сигурност при работа от разстояние

Правителството утвърди законопроект за промени в Кодекса на труда, с които се усъвършенства нормативната уредба за работата от разстояние и се регламентира отговорност на изпълнителя за погашение на трудови хонорари на служащи и чиновници при веригите от подизпълнители.

Измененията обезпечават по-голяма еластичност и сигурност за работещите и работодателите, в това число във връзка с организацията на здравословните и безвредните условия на труд, отчитането на работата и контрола на работното време.

Когато се прави работа от разстояние като допълнение към минималните условия по отношение на наличието на трудовия контракт се планува да се включи и експлицитното уговаряне на мястото па работата от разстояние. По този метод се основава сигурност в връзките сред служащия и работодателя, защото нито една от страните няма да има право едностранно да го трансформира. От своя страна работодателят ще има опция да подхваща ограничения, с цел да подсигурява безвредни и здравословни условия на труда и да реализира надзор при осъществяването на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР