Огромен по мащабите си проект за технологична независимост от Запада

...
Огромен по мащабите си проект за технологична независимост от Запада
Коментари Харесай

Huawei изгражда тайна мрежа за снабдяване с чипове

Огромен по мащабите си план за софтуерна самостоятелност от Запада гради Китай посредством Huawei. Компанията работи по загадка мрежа за произвеждане на чипове в страната, като за задачата получава голяма поддръжка от държавното управление в Пекин, оповестява Bloomberg, като се базира на американски производители на полупроводници.

Контекст : От 2019 година Huawei има все по-малък достъп до западни чипове и технологии поради опасения, че устройствата на китайската компания съдържат преднамерено оставени " задни малки врати ", които могат да се употребяват за шпионаж. Тя отхвърля и твърди, че ограниченията на Вашингтон са само в помощ на съперниците ѝ, само че по този начин или другояче рестрикциите станаха факт.
 Huawei може да заобиколи глобите на Съединени американски щати посредством нови 5G телефони
Huawei може да заобиколи глобите на Съединени американски щати посредством нови 5G телефони

Приходите на китайския колос доближиха връх от $67 милиарда през 2020 година, след което спаднаха с близо 50%

Те удариха по огромния смарт телефон бизнес на компанията, който тогава беше в международния Топ 3, по този начин и по извънредно сполучливото произвеждане на мрежово съоръжение и то таман сега на нахлуване на 5G.

От месеци се приказва, че Huawei възнамерява своето огромно завръщане с напълно китайски технологии, само че чак в този момент има повече изясненост към него.

Детайли : Според Асоциацията на полупроводниковата промишленост Huawei се употребява с почти 30 милиарда $ държавна помощ, като с парите са били добити два завода за чипове и се строят три нови.
 Печалбата на Huawei се сви с близо 70% единствено за година
Печалбата на Huawei се сви с близо 70% единствено за година

Каква е ролята на западните наказания?

Те официално ще се водят на името на други компании и по този начин ще могат да закупят американско съоръжение, макар наложените наказания на Huawei. Това е значима междинна стъпка, защото китайските съоръжения за произвеждане на чипове към момента не са на равнището на западните.

Официален коментар на Huawei на този стадий няма.

Какво следва : Ръководителят на потребителския бизнес на Huawei Ричард Ю по-рано през този месец съобщи, че бизнесът със смарт телефони на компанията " е на път към своето завръщане ". В Китай Huawei усили пазарния си дял със 76,1% и е на второ място във високия клас.
 Въпреки глобите: Huawei към този момент тества нов процесор
Въпреки глобите: Huawei към този момент тества нов процесор

Китай построява полупроводникова промишленост, самостоятелна от Запада

Според специалисти до края на годината в нейните смарт телефони ще се завърнат и 5G модемите - огромният отсъстващ в наличните все още смарт телефони на Huawei.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР