Огромен е назначаването на уличения в безброй нередности и куп

...
Огромен е назначаването на уличения в безброй нередности и куп
Коментари Харесай

Срам: Кънев е зам.-шеф на Комисия в НС

Огромен е назначението на уличения в безчет нередности и куп спорове на ползи заради държавните поръчки за компаниите му за заместник-председател на Икономическата комисия на Народно събрание. Тепърва ще осведомяваме Европейска комисия, която тясно следи натиска му над 19 минути, както и българските институции за неговите нови форми на тормоз над нас. Ето кои са и другите нови шефове в Народно събрание, на които, с изключение на министерски заплати (6914 лева.) и още толкоз върху тях в разнообразни бонуси (тотал 12 000 лв), ще плащаме също лични коли, водачи и секретарки.

За ръководител на комисията по бюджет и финанси бе определен Любомир Каримански от "Има подобен народ ". Самата комисия се състои от 23 членове – по 6 от "Продължаваме смяната " и от ГЕРБ, по 3 от Движение за права и свободи и от Българска социалистическа партия, по 2 от Има Такъв Народ и от "Демократична България " и един от "Възраждане ". За заместници на Каримански бяха определени Венко Сабрутев от Политическа партия, Кирил Ананиев от ГЕРБ, Йордан Цонев от Движение за права и свободи и Румен Гечев от Българска социалистическа партия, съобщи Медиапул.

Разпределението в комисията по правни въпроси е същото като в бюджетната. За неин ръководител бе определен Милен Матеев от Политическа партия. Той е приключил магистратура по "Право " в Софийски университет. От 2000-та година работи като нотариус в град Дряново. Матеев е бил зам.-председател на Апелативна Колегия във Велико Търново към Нотариалната Камара на България за два мандата. Зам.-председатели в правната комисия ще са Андрей Михайлов от Има Такъв Народ, Атанас Славов от Демократична България, Анна Александрова от ГЕРБ, както и Филип Попов от Българска социалистическа партия.

Радослав Рибарски от Политическа партия, който сега е началник на краткотрайната комисия за рецесията в енергетиката, ще бъде и ръководител на непрекъснатата енергийна комисия. Зам.-председатели ще са Делян Добрев от ГЕРБ, Рамадан Аталай от Движение за права и свободи, Тихомир Тенев от Има Такъв Народ и Ивайло Мирчев от Демократична България.

Председател на комисията по районна политика ще бъде Настимир Ананиев от Политическа партия, а негови заместници ще са съпартиецът му Йордан Терзийски, някогашният районен министър от ГЕРБ Петя Аврамова, Цветан Енчев от Движение за права и свободи, Георги Георгиев от Има Такъв Народ.

Шеф на комисията по външна политика още веднъж е кадър на Политическа партия - Венцислава Любенова. Нейни заместници ще са Атанас Михнев от Политическа партия, Екатерина Захариева от ГЕРБ, Станислав Атанасов от Движение за права и свободи и Ангел Георгиев от "Възраждане ".

Председателското място в комисията по вътрешна сигурност провокира напрежение сред съдружните сътрудници. От Има Такъв Народ възразиха против предлагането ръководител да е Атанас Атанасов от Демократична България и желаеха той да се откаже от поста. Атанасов обаче не си направи отказ и в последна сметка бе определен за поста. Негови заместници са Христо Терзийски от ГЕРБ, Ахмед Ахмедов от Движение за права и свободи и Николай Радулов от Има Такъв Народ.

Комисията за надзор над службите за сигурност и СРС-тата ще се ръководи на ротационен принцип от всяка от обединенията за по една парламентарна сесия. Първи щеф на комисията ще е Калоян Икономов от Политическа партия, след него Десислава Атанасова от ГЕРБ, след това Хамид Хамид от Движение за права и свободи, Филип Попов от Българска социалистическа партия, Николай Радулов от Има Такъв Народ, Иван Димитров от Демократична България и Николай Дренчев от "Възраждане ".

Напрежение имаше и при избора на управление на обществената комисия. От изявление на Хамид Хамид от Движение за права и свободи се разбра, че ръководещото болшинство е решило този пост да бъде за Движението, само че това не било разисквано със самите тях.

"Мнозинството са взели решение Движение за права и свободи да ръководи комисията по обществената политика. Благодари за доверието, само че процедура от 31 година е тези неща да стават с разговор сред всички парламентарни групи ", сподели Хамид Хамид и разгласи, че Движение за права и свободи отхвърля поста.
...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР