Огромен е интересът към тазгодишния 120-и юбилеен Празник на розата

...
Огромен е интересът към тазгодишния 120-и юбилеен Празник на розата
Коментари Харесай

Празникът на розата в Казанлък събира туристи от цял свят

Огромен е ползата към тазгодишния 120-и юбилеен Празник на розата в Казанлък от страна на туристи, оповестиха за Българска телеграфна агенция от общинската администрация. Въпреки това се следи спад в броя на китайските туристи, а през миналите 12 месеца най-вече са били туристите от Румъния, Франция, Турция, Италия, Испания, Белгия и Англия. 

От Община Казанлък разясниха, че места в локалните хотели за Празника на розата са резервирани още по време на предходното му издание през май и юни м.г. По данни на хотелиери легловата база за кулминационните дни на празника 2, 3 и 4 юни е била съвсем напълно запълнена при започване на тази година.

Към момента хотелите в община Казанлък са напълно запълнени. Сходна е обстановката и на Старозагорските бани, а в регионалния град към момента се намират свободни места.

През месец май запълняемостта на хотелите, членуващи в Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, в област Стара Загора е 45 на 100, заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят на организацията Вени Петрова. Според нея това е с към пет % повече в съпоставяне със същия интервал на 2019 година, която е последната цялостна година преди коронавирус пандемията, посочи тя.



Според Петрова в последните дни на май и в първите дни на юни запълняемостта на легловата база в Старозагорско ще доближи до 70-80 %. Причината за това са кулминационните дни по случай 120 години Празник на розата в Казанлък, както и XXII Средноевропейски конгрес на ветеринарните лекари, експерти по болести при едри и дребни преживни животни ( " XXII Middle European Buiatric Congress " ), чийто хазаин е Ветеринарномедицинският факултет при Тракийския университет.

По данни на Националния статистически институт през май в региона са функционирали малко над 60 места за настаняване с над 10 кревати - хотели, мотели, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Броят на стаите в тях надвишава 2500, а на леглата - 5000.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР