Ограничено е движението на всички автомобили през прохода Троян -

...
Ограничено е движението на всички автомобили през прохода Троян -
Коментари Харесай

Тежка е обстановката на проходите Троян - Кърнаре и Петрохан

Ограничено е придвижването на всички коли през прохода Троян - Кърнаре заради утежняване на метеорологичните условия и паднали дървета на пътното платно.
Проходът "Петрохан " също остава затворен. Снеговалежът и нападалите от тежката листна маса дървета ограничиха придвижването и на пътя Шипково - Рибарица в Ловешка област, заяви ръководителят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов, който сега е на Троянския проход. На място е и регионалният шеф на Ловеч Георги Терзийски.
Екипи на Областното пътно ръководство, Регионалното ръководство "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", от горските стопанства и доброволци работят за разчистването на Троянския проход.
"Има екипи както от Троян към Беклемето, по този начин и от южната част, където има към 2 км нападали дървета и е непроходимо. Пътната настилка и изчистена до асфалт, само че листната маса по дърветата основава големи проблеми. Температурата е минус 1 градус, към 20-25 см е снегът. Намалява снеговалежът и вятърът отслабва ", сподели инж. Атанасов.
По думите му проходът ще бъде затворен за неопределен срок, защото не престават да падат дървета. "Докато не сме сигурни, че проходът е обезопасен, няма да го пускаме ", добави той.
От хидрометеорологичната станция в Ловеч оповестиха за Българска телеграфна агенция, че дъжд и сняг през последното денонощие са паднали в Чифлик и Шипково надлежно 53 и 51 л/кв.м. Най-много са падналите превалявания от дъжд в Рибарица - 65 л/кв.м. В останалите елементи на региона количествата са сред 45 и 50 л/кв.м.
Нивото на река Осъм в Ловеч се е качило с 48 см, а в Троян - с 30 см.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР