Ограниченията за влизане и излизане от региона на Мадрид ,

...
Ограниченията за влизане и излизане от региона на Мадрид ,
Коментари Харесай

Отпадат ограничителни мерки за Мадрид и Каталуния

Ограниченията за влизане и излизане от района на Мадрид, които бяха наново въведени на 4 декември отпаднаха от среднощ.

От през днешния ден отпадат и възбраните за придвижване през уикенда сред обособените общини в Каталуния.

Регионалното държавно управление на Каталуния позволи от през днешния ден да бъдат отворени още веднъж моловете, при стеснен потенциал от 30 %, макар че прекосяването във Втора фаза на разпределяне на ограниченията бе отсрочено поради незадоволително положителните индикатори за заболеваемостта измежду популацията.

Целта на междинните ограничения е преди Коледа да бъдат избегнати скупчванията на големи тълпи от хора на комерсиалните улици, каквито към този момент имаше в Мадрид и още няколко огромни градове.

Изрично изискване за работата на моловете е да бъде обезпечена вентилация както на затворените пространства, по този начин и на общите елементи. Трябва да има и надзор върху потока от хора, даже и на паркингите. Зоните за отдих, както и детските кътове ще останат затворени.

Затворени остават и нощните заведения макар митингите на притежателите, които настояват, че утвърдената досега финансова помощ е „ незадоволителна “, с цел да подсигурява „ жизнеспособността и оцеляването “ на бранша.

Ресторантите ще работят до 21.30, с цел да могат клиентите да се върнат по домовете си преди вечерният час в 22 да влезе в действие.

Забраната за влизане и излизане в Каталуния остава в действие, без значение от отпадането на рестриктивните мерки за напредване вътре в нея. Все още обаче се приканват хората да не пътуват без основателна причина и да съблюдават прецизно ограниченията за сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР