Оградата по североизточната граница на Гърция с Турция ще бъде

...
Оградата по североизточната граница на Гърция с Турция ще бъде
Коментари Харесай

Гърция удължава с още 80 км оградата по границата си с Турция

Оградата по североизточната граница на Гърция с Турция ще бъде удължена с към 80 километра, съобщи през днешния ден гръцкият министър на миграцията Нотис Митаракис, като добави, че Гърция не може да бъде със свободен достъп за всички и че Турция не е страна във война, оповестява в. " Катимерини ".

" Ние не можем да приказваме за затворена Европа, само че ние също по този начин не можем да имаме Европа, където трафикантите са тези, които вземат решение кой да влезе ", уточни той. " Хуманитаризмът е доста значим, само че има милиони хора, които желаят да влязат в Европейски Съюз поради неравенствата в света ", добави Митаракис.

Говорейки за неотдавнашното избавяне на 38 незаконни мигранти от дребен остров в река Еврос (Марица), министърът още веднъж отхвърли изказвания на главната опозиционна партия СИРИЗА, че островът е гръцка територия, като съобщи, че военното командване и кадастралните карти сочат, че е турска територия.

Седем депутати от гръцката опозиционна партия СИРИЗА изпратиха по-рано тази седмица питане до способените министри от държавното управление на Кириакос Мицотакис, в което желаят уточнения за суверенитета на островчето в р. Марица на гръцко-турската граница. Според тях в гръцкия кадастър островът в реката е маркиран като гръцка държавна благосъстоятелност.

Точно преди година Гърция довърши нов сектор от цели 40 км по сухоземната си граница с Турция в Западна Тракия по долината на р. Марица. Така общата дължина на загражденията доближи 52,5 км.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР