Огнян МинчевОгнян Минчев, фейсбукПартиите – участнички в споразумението за излъчване

...
Огнян МинчевОгнян Минчев, фейсбукПартиите – участнички в споразумението за излъчване
Коментари Харесай

Ако в ПП-ДБ си мислят, че правителство, съставено само от техни министри, им дава по-добри възможности – то те се лъжат

 Огнян Минчев

Огнян Минчев, фейсбук

Партиите – участнички в съглашението за лъчение на държавно управление от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, са заинтригувани да реализират уравновесено посланичество в идния кабинет. Той може да бъде както преди всичко политически, по този начин и по-скоро експертен. Но в случай че единствено едната страна излъчи състав на министрите, поддръжката за този кабинет ще бъде нежна и по-вероятно – доста къса. Ако в ПП-ДБ си мислят, че държавно управление, формирано единствено от техни министри им дава по-добри благоприятни условия – то те се лъжат.

Дебалансираното посланичество, изключително включването на министри единствено от тяхна страна, ще докара до напрежение измежду представителите и последователите на ГЕРБ-СДС и възходящ напън за преосмисляне на двустранното съглашение при всяка компликация, рецесия или даже настоящ управнически проблем. Дисбалансът може да се окаже още по-опасен поради събитието, че към този момент партиите от Демократична България отхвърлят или се въздържат от присъединяване в държавното управление.

Ние не знаем от какви стартови позиции бе съответно контрактувано съглашението сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, само че за самите водачи на Политическа партия би трябвало да бъде понятно, че излъчването на кабинет само с техни номинации и техни представители (с изключение на Мария Габриел) залага прекомерно напрегната и нестабилна формула на ръководство в интервал, в който ще бъде належащо оптимално съдействие – както по законодателната стратегия в Народното събрание, по този начин и по повод основните цели на изпълнителната власт.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР