Огнян Минчев*След вчерашния ден на унизително малодушие, демонстрирано от ключови

...
Огнян Минчев*След вчерашния ден на унизително малодушие, демонстрирано от ключови
Коментари Харесай

Изпратете оръжие, умийте лицето на България, а след това да гледаме как Корнелия напуска правителството и отиват в небитие

Огнян Минчев*

След вчерашния ден на унизително безволие, демонстрирано от основни представители на българската страна в срещите им с украинския външен министър Д. Кулеба, условието Народното събрание да одобри решение за изпращане на оръжие на Украйна и да задължи държавното управление да го извърши, става наложително изискване за това, всеки един от нас, българските жители да може да се себеуважава.

Непоносима е гледката на български политици,

гънещи се като мокри върви

в пояснения за какво ние не можем да изпратим военно-техническа помощ на Украйна. Корнелия Нинова бе най-малко почтена в своя открит цинизъм: Ние не пращаме оръжие, с цел да не удължаваме войната, сподели тя. Ерго - ние се борим за това кремълските бандити час по-скоро да пречупят гръбнака на Украйна и да я поробят. Колегите на Корнелия от други партии и институции бяха по витиевати...

Противно е да гледаш по какъв начин човек, подложен инцидентно на висок държавен пост, се пробва да демагогства по тема, която за жалост не схваща. Българският парламент може да реализира обикновено болшинство зад решението да се помогне с оръжие на Украйна, в случай че политическите партии на европейски и атлантически позиции преодолеят две настоящи трудности.

Първо,

да се абстрахират от това кой е в ръководещото болшинство и кой е в съпротива. Помощта за Украйна е проблем от общ български народен интерес, който не може да остави безразлични национално виновните политици от която и да е партия. Против едно такова решение могат да бъдат единствено принадлежащите към клиентелата на Москва.

Второ,

да преодолеят своя боязън и безволие, че съветски лобисти - от вида на тези на Позитано - щели да изоставен държавното управление, в случай че то прекрачи " алената им линия " - не на изпращането на оръжие за Украйна. Бъдете спокойни - изпратете оръжие, умийте лицето на България пред Европа и пред света. След това желая дружно да гледаме по какъв начин Корнелия и партията й напущат държавното управление и болшинството. Напускат го и дефинитивно минават - не, не в съпротива, а в несъществуване. Няма да се случи, бъдете спокойни. Рекет даден - рекет признат!

* Тексът е оповестен на фейсбук страницата на създателя, заглавието на Faktoe.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР