Огнеборци спасиха живота на възрастна жена в ПловдивУченици, видели жената

...
Огнеборци спасиха живота на възрастна жена в ПловдивУченици, видели жената
Коментари Харесай

Огнеборци спасиха живота на възрастна жена в Пловдив

Огнеборци избавиха живота на стара жена в Пловдив

Ученици, видели дамата да виси от парапета на терасата на жилището си, оповестиха, оповестиха от РДПБЗН в града под тепетата.

По тревожните крясъци на своите ученици от учебно заведение „ Петър Берон “, учителката им Кунка Цветкова усетила, че пред очите на децата се разиграва ужасяваща драма. Преподавателката видяла, че стара жена се била хванала с последни сили за парапета на терасата си.

Жилището, което се намира на 4 етаж на улица „ Милин Камък “, дамата населява сама. Грижи за нея поставя щерка ѝ, която живее в различен квартал на града.

78-годишната жена страда от сериозна форма на деменция и даже не е схванала, по какъв начин се е озовала в безпомощната обстановка.

След потърсена помощ на тел 112, към адреса мълниеносно потегля пожарен автомобил на Първа работа. Огнеборците работят незабавно – режат вратата с моторен флекс и дамата усеща най-искрената и избавителна прегръдка от тях в живота си!

Екипът, избавил дамата е управителен от началник-смяната Иван Митев и пожарникарите Димитър Ямалиев, Емил Аргиров, Ангел Даскалов и Иван Рангелов.

На място дошъл и екип на Центъра за незабавна здравна помощ в Пловдив – доктор Каню Канев и парамедик Стефка Аджемян. От Второ районно управление (на МВР) били изпратени и служителите на реда Янков и Димов.

Огнеборците молят към водачите на МПС, когато паркират по улиците на града да плануват място за прекосяване на коли със специфичен режим на придвижване. Защото от бързината на идването им може да зависи човешки живот!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР